Yamaha Racing Coaster geopend

2011-07-YamahaCoaster

In het nieuwe Indonesische pretpark Trans Studio Bandung is de nieuwste achtbaan van Premier Rides geopend, de Yamaha Racing Coaster. Deze achtbaan is een vernieuwd concept van hun LIM-coasters.

 

Trans Studio Bandung trots op nieuwe achtbaan

De trein wordt gelanceerd met een snelheid van bijna 100 km/u in slechts 2 seconden. Wat volgt is een top hat inversie, een soort hoefijzer. Al is de benaming inversie naar ons gevoel niet correct: men gaat wel bijna ondersteboven, maar de inversie-beweging is niet volledig. De trein draait niet volledig om de as om te kunnen spreken van een volwaardige inversie. Daarna volgt een snelle “platte” bocht om dan naar de apotheose te racen, een vertikale track, met een gevoel van gewichteloosheid, daarna valt de trein naar beneden en legt het ganse parcours achterwaarts terug af.

2011-07-YamahaCoaster-nieuwsDeze lanceer-achtbaan heeft moto’s als trein, maar in tegenstelling tot bvb een Boosterbike van Vekoma, zit men hier als in een klassieke achtbaantrein.
Jim Seay, de directeur van Premier Rides is alvast trots op hun nieuwste LIM-coaster: “De Yamaha Racing Coaster is één van de meest technologisch geavanceerde achtbanen die we tot op heden hebben ontworpen. Het is fascinerend om de attractie in werking te zien: de krachtige lancering, de verticale finale. Gewoonweg prachtig.”

De Yamaha Racing Coaster is een beetje het uithangbord van Trans Studio Bandung. Niet alleen voor Indonesië, maar ook voor de ganse Aziatische regio is dit type achtbaan best uniek te noemen. Men hoopt alvast dat deze attractie bijzonder veel bezoekers zal kunnen lokken.