Dure dag voor Walibi

2011-07-Walibi-vampire

Afgelopen vrijdag kampte Walibi Belgium met verschillende technische problemen: maar liefst drie achtbanen waren defect: Vampire, Loup Garou en Cobra. Het park heeft daarbij Turbine al een hele tijd gesloten en besloot enkele jaren geleden Vertigo na talloze problemen af te breken.

 

Talloze pannes in Waals pretpark

Het Waverse park investeerde dit jaar enorm veel in Aqualibi en in een make-over van hun mascotte Walibi, een modernisering, met de introductie van allerlei nieuwe figuren. Bovendien had het park de afgelopen jaren veel energie gestoken om hun “Big 7” attracties terug in ere te herstellen, door de thematisatie aan te pakken en de achtbanen opnieuw een verfbeurt te geven.

Afgelopen vrijdag kwam Murphy echter langs, en moesten de “grote” attracties er één voor één aangeloven. Net op een drukke dag, 6000 bezoekers. De directie besloot om de parking gratis te maken, en de bezoekers een compensatieticket te geven, zodat de gedupeerden toch een andere keer opnieuw kunnen terugkeren naar het pretpark.

Het park heeft bij diverse fans en fora een kwalijke reputatie gekregen. Door de nieuwe koerswijziging had het park opnieuw veel krediet gewonnen, maar de reacties op de diverse “fan”-sites liegen er niet om.
We hopen alvast dat het inderdaad bij een pechdag beperkt blijft, want 6000 compensatietickets uitdelen, is toch een financiële aderlating…