Thinkwell ontwerpt Monkey Kingdom

2011-07-MonkeyKingdom

In China verrijzen er de laatste tijd bijzonder veel pretparken. Binnenkort komt er weer een indrukwekkend park bij, Monkey Kingdom nabij Beijing. Het themapark is gebaseerd op een oude Chinese volksvertelling.

 

Nieuw themapark in China

Het park zal worden geleid door de Zhonghong groep. Het themapark werd volledig uitgetekend door Thinkwell, een bedrijf dat in Burbank is gelegen. Het concept voor het park vindt zijn inspiratie in het verhaal van “reis naar het westen”, een volksvertelling vanuit de 16e eeuw dat voor Chinezen zeer bekend is, zoals bij ons het verhaal van de Kerstman. “Omdat het verhaal niet zo bekend is bij ons, moesten onze mensen eerst de verhalen lezen, om erna allerlei mogelijkheden af te tasten om een wereld vol spektakel en emoties te ontwerpen.”, aldus Dave Cobb, de creatieve directeur van Thinkwell.

2011-07-MonkeyKingdom-news


Kort samengevat gaat het verhaal over de Apenkoning, de Monkey King, een held met bovenmenselijke krachten, die bekend staat als Sun Wukong. Vergezeld met een monnik, een varken en een wit park, gaat Monkey op zoek naar spirituële verlichting. Een Hollywood film over dit verhaal is momenteel in ontwikkeling.

Men besloot het bedrijf Thinkwell in te schakelen omwille van hun ervaring in diverse parken, zoals Disney en Universal. In Europa zijn ze bekend voor hun projecten in Movie Park Germany (Ice Age dark ride) of Port Adventura (Furius Baco).

De Zhonghong groep wil graag in 2014 het park openen om zo Shanghai Disneyland voor te zijn (wellicht open in 2015 al). De Chinese markt is groot, maar perceptie is heel belangrijk, daarom wil men graag de constructie van het park klaar hebben voor het Disney-park.

Het themapark zal vijf dorpen tellen: Inkom, Zee, Lucht, Bloemenfruit berg en Land. Naast een specifieke architectuur zal vooral de natuur centraal staan. Elk dorp zal ook één kernattractie hebben. De attracties zelf staan nog niet vast. De onderhandelingen hieromtrent zijn nog gaande.

2011-07-MonkeyKingdom-map