Bellewaerde Park laat directeur klanten bedienen in tea room

2011-07-BLW-b2wf-Anke

Op donderdag 14 juli zijn het voor één keer de seizoensmedewerkers die de planning bepalen van de directie en bedienden in Bellewaerde Park. Op die dag blijven de burelen van de bedienden gesloten en gaan ze aan de slag in het park als “toiletheer”, attractiebediener, dierenverzorger of...

Back to the workfloor

Al enkele jaren wordt in Bellewaerde Park “Back to the workfloor” georganiseerd. Maar dit jaar kiezen de  bedienden niet zelf wat ze graag willen doen! De rollen worden voor het eerst helemaal omgekeerd: niet de HRM afdeling, maar wel de seizoenskrachten mochten de personeelsplanning opmaken. Via een formulier konden de parkmedewerkers bepalen welke functie de bedienden mogen uitoefenen op 14 juli.

Een dagje meewerken in het park is altijd heel verrijkend en bevordert de sfeer onder de collega’s. Bedienden krijgen op die manier de kans om contact te hebben met de bezoekers én krijgen nog meer respect voor de collega’s die elke dag opnieuw het uithangbord zijn van het park.


Operations manager gaat toiletten schoonmaken

Kristof Vanneste is verantwoordelijk voor het goede verloop op de parking, de attracties en de show. Ook de kledijafdeling en schoonmaak van de toiletten valt onder zijn bevoegdheid. De seizoensmedewerkers twijfelden niet en gaven Kristof unaniem de opdracht om met de WC borstel aan de slag te gaan in de verschillende toiletblokken van het park. Morgen krijgen de toiletdames dus extra hulp van een toiletheer!

 
2011-07-BLW-b2wf-StefaanDirecteur wordt horecamedewerker

Stefaan Lemey kent het park door en door, maar zal donderdag voor het eerst tewerkgesteld worden in de horeca. Hij zal zijn uiterste best doen om de klanten als koningen te bedienen in de Canadian Tearoom. Het wordt nog een uitdaging om zelf  aan de verleiding te weerstaan van de lekker geurende pannenkoeken en de heerlijke ijsjes...

 
Technisch manager mag multitasken

David Depoorter is verantwoordelijk voor de technische diensten en zorgt er met zijn team voor dat alle attracties veilig draaien. Voor David hadden de seizoenskrachten veel verschillende suggesties. Uiteindelijk zal hij 2 functies uitoefenen: ’s morgens gaat hij aan de slag in de infostand, en in de namiddag mag hij uniformen strijken in de afdeling kledij.


F&B assistant wordt dierenverzorger

Bjorn Desloovere zorgt er samen met de horecamedewerkers voor dat de bezoekers geen honger of dorst moeten lijden! Vandaag mag hij het eten klaarmaken voor de dieren: fruit en groenten snijden voor de aapjes, rauwe biefstukken serveren aan de roofdieren. Maar als dierenverzorger moet je uiteraard ook de stallen uitmesten...


En verder...

Gulçin en Annelies van de personeelsdienst mogen het uniform van attractiebediener aantrekken en gaan respectievelijk aan het werk bij de Bengal Rapid River en de Boomerang.

Account manager Delphine wordt ingeschakeld in de groendienst terwijl retail assistant Michelle enquêtes zal afnemen bij de bezoekers. Petra (verantwoordelijke distributie F&B) mag haar handschoenen aantrekken en gaat mee op pad met de mecaniciens om de attracties te controleren en onderhoud te doen.

Ook Charlotte (Guest relations supervisor), Dirk (Accountancy Manager) en Geert (groendienst) zullen een attractie bedienen: de Screaming Eagle, de Kikker (in KidsPark) en Houdini. Eva, de consulente van het inhouse uitzendbureau, gaat werken op de parking.

En tenslotte zal ik Anke, de PR & Promotions Manager, er mee voor zorgen dat het park er netjes bij ligt. Samen met de collega papierrapers zal ze ’s morgens voor nieuwe zakken in alle vuilnisbakken zorgen en daarna gaan ze op pad met borstel en vuilblik om het park onberispelijk schoon te houden. Bellewaerde Park heeft een zeer goede reputatie op de dat vlak, dus de lat ligt hoog!