2011-07-Toverland-wens4

Op 6 juli 2011 ging de wens van de 14-jarige Stefan Boegheim uit Gorinchem en de 11-jarige Erik Verhagen uit Veghel in vervulling. Stefan en Erik zijn beide enorm fan van achtbanen. Hoewel ze er al heel veel over weten, ging hun toverwens op 6 juli op wel heel bijzondere wijze in vervulling.

Op bezoek bij Vekoma

Stefan en Erik begonnen hun ‘verrassingsdag’ met een rit op de Vekoma achtbaan Boosterbike bij Toverland. “Vekoma is de grootste attractiebouwer ter wereld”, weet Stefan meteen te vertellen. Tot hun grote verbazing werd hen na de BoosterBike verteld dat ze vandaag een unieke rondleiding en presentatie achter de schermen bij Vekoma in het Limburgse Vlodrop krijgen. Beide achtbaanliefhebbers wisten niet wat ze hoorden… “WOW, zij bouwen ook achtbanen voor Disney!”.

Vekoma is een Nederlands bedrijf dat voornamelijk in de pretparkwereld actief is. Hun achtbanen zijn wellicht het meest bekend, denk aan Dreamcatcher of Evolution in Bobbejaanland, Loup Garou of Cobra in Walibi Belgium, Rollerskater in Plopsaland de Panne, Space Mountain, Big Thunder Mountain en Rock ‘n’ Rollercoaster in de Disney-parken, en zo kunnen we blijven opsommen. Naast achtbanen biedt het bedrijf nog diverse andere attracties aan, gaande van een reuzenrad tot de bekende mad houses, de aangeklede ronddraaiende huizen, zoals Villa Volta in de Efteling of Huis van Houdini in Bellewaerde Park.

Stefan Holtman, Concept Design Engineer bij Vekoma Rides, vertelde de jongens alles over hoe een achtbaan ontworpen wordt. Hij liet hen indrukwekkende beelden, filmpjes en schetsen van achtbanen over de hele wereld zien, die door Vekoma zijn bedacht en gebouwd. Na een kijkje in de keuken van het ontwerpen kregen Stefan en Erik een rondleiding door de fabriek. Dé fabriek waar Vekoma alle achtbanen bouwt! Stefan en Erik kregen alles te zien en mochten zelfs nieuwe achtbaanstoelen en –wielen testen. Ook zagen ze exact hoe de track van een achtbaan wordt gemaakt. Een prachtig kijkje achter de schermen. Beide heren willen nu toch wel graag achtbaanbouwer worden.

2011-07-Toverland-wens4-nieuws


Na afloop ontvingen de twee geluksvogels nog een tas vol met verrassingen van Vekoma, een petje, T-shirt én een DVD om al die gave filmpjes nog eens te bekijken. Een geweldig aandenken aan deze dag.

Stefan wist gedurende de hele middag niet waar hij moest kijken… hij was zó onder de indruk. Erik vertrouwde zijn moeder na afloop toe: “Dit is de allermooiste dag van mijn leven geweest” en ging de volgende dag met zijn Vekoma-shirt aan naar school toe.