Mini-Europe kleurt de zomer

2011-07-MiniEuropa

Iedere zaterdag van 23 juli tot en met 20 augustus is er Mini-Europe by Night, een magisch licht- en klankspektakel met “kleur” als thema. De gevels en tuinen van de gebouwen van het miniatuurpark lichten dan ’s nachts op en zorgen voor een fascinerend schaduwspel.

Muzikaal vuurwerkspektakel in Mini-Europe

Dankzij de specifieke belichting wordt de aandacht gevestigd op de details van de maquettes die op deze manier meer dan ooit in het oog springen. Mini-Europe straalt bij het vallen van de avond plots een heel andere sfeer uit en zo komt het effect van de verschillende animaties nog meer tot zijn recht: de brand in de haven van Barcelona, het opstijgen van de Ariane raket, de talrijke geluidseffecten.

Bezoekers zullen versteld staan van de betoverende en sprookjesachtige sfeer die in het park hangt. Zo zullen ze een nieuw facet van Mini-Europe ontdekken. Vanaf 22u30 kunnen de bezoekers een schitterend muzikaal vuurwerk bijwonen in Mini-Europe: 15 minuten kleurrijke magie! De LED-verlichting van de maquettes en de honderden gensters van het vuurwerk dansen op de muziek die perfect past bij de kleuren die de hemel verlichten. Verschillende hits zullen door de luidsprekers weergalmen. Denk aan Silver Moon van Gloria GAYNOR, Yellow River van Tony CHRISTIE, Golden Years van David BOWIE of Purple Rain van PRINCE.

Naast de talrijke, reeds bestaande animaties zoals de telegeleide vrachtwagens, drukknoppen en draaiwielen die bijvoorbeeld de molens van Kinderdijk of de Vesuvius in werking zetten, zijn er onlangs animaties bijgekomen waarbij u zelf de actie bepaalt. In een wedstrijd kan u zo bepalen wie van de bezoekers het snelst een fiets (in miniatuur) door de Parijse files kan loodsen. Een derde persoon kan dan weer de wedstrijd beïnvloeden door obstakels op de weg te plaatsen.
Bij een ander spel bent u ofwel de dief van de Mona Lisa ofwel de politieagent die de dief op de hielen zit. Wie het snelst met de voeten op de touchpanels kan bewegen, is de winnaar!

Mini-Europe ligt aan de voet van het Atomium, net ver van het centrum van Brussel. Kuier door de typische sfeer van de mooiste steden van het oude continent. Big Ben en zijn typisch deuntje verwelkomen u in hartje Londen. Gondels en mandolines laten u de charmes van Venetië ontdekken. Volg de Thalys van Parijs tot aan de andere uithoek van Frankrijk. Breng zelf de animaties op gang: doe de Vesuvius uitbarsten, breek de Berlijnse muur af, versla de stier in de Arena van Sevilla en nog zovele andere ... In totaal vindt u in Mini-Europa meer dan 350 monumenten en animaties van een ongeëvenaarde kwaliteit.
Voor Mini-Europe by Night hoeft men niks extra te betalen; de normale toegangsprijzen blijven gelden.