Disney-park in Indië?

2011-07-Mumbai

Er zijn plannen in de maak om een soort Disney-park te bouwen in Gujarat, niet ver van Mumbai. Hierover praten momenteel enkele grote namen uit de pretparkwereld: uiteraard Disney, maar ook Canada's Wonderland, Sentosa uit Singapore en het Maleisische Genting.

Groot project vlakbij Mumbai in de maak

De bedoeling is om een 2,1 miljard dollar project uit de grond te stampen, en een park te bouwen dat in oppervlakte groter zal zijn dan de Disneyparken van Tokyo, Parijs of Californië. De ontwikkeling van het project is in handen van het in Mumbai gevestigde bedrijf Atlanta. Er is blijkbaar al een soort voorakkoord met het toeristische departement van Gujarat.
Een marktonderzoek en financieel model werden door Ernst & Young reeds gemaakt. Het concept voor de architectuur van het park is in handen van Morphogenesis. Het resort zou een oppervlakte van 13 m² bestrijken, en ligt aan de Arabische zee. Men plant vijf themaparken te bouwen: een pretpark, een natuurpark, een waterpark, een strand park en een winter-dome met schaats en ski-mogelijkheden. Uiteraard horen daar hotels bij en restaurants.
Voorlopig ontkent Disney enige betrokkenheid, maar het staat vast dat de mensen van Atlanta toch volop bezig zijn met dit project.