50 jaar Pax Kinderhulp viert in pretpark

2011-07-PaxKinderhulp

Voor Pax Kinderhulp is 2011 een bijzonder jaar; de kinderhulporganisatie viert namelijk haar 50-jarig jubileum. Om dit samen met de gastfamilies en hun buitenlandse logeetjes te vieren, organiseert Pax Kinderhulp in samenwerking met Avonturenpark Hellendoorn op 23 juli a.s. een bijzonder dagje uit.

Kansarme kinderen in Avonturenpark Hellendoorn

Voor Pax Kinderhulp is 2011 een bijzonder jaar; de kinderhulporganisatie viert namelijk haar 50-jarig jubileum. Om dit samen met de gastfamilies en hun buitenlandse logeetjes te vieren, organiseert Pax Kinderhulp in samenwerking met Avonturenpark Hellendoorn op 23 juli a.s. een bijzonder dagje uit. De kansarme kinderen uit Polen en Berlijn, die bij hun gastgezinnen in Oost-Nederland een onbezorgde vakantie beleven, kunnen deze dag weer even helemaal kind zijn!

Al 50 jaar haalt Pax Kinderhulp kinderen uit ontwrichte gezinnen en kindertehuizen in Oost-Europa naar Nederland voor een onbezorgde vakantie, waar ze even helemaal bij kunnen komen. De kinderen brengen hun vakantie door bij Nederlandse gastgezinnen, die geheel belangeloos een kind opnemen in hun gezin. Deze zomer komen 20 Poolse en 120 Berlijnse kinderen naar gezinnen in Oost-Nederland. De kinderen in de leeftijd van 5 tot 15 jaar komen uit gezinnen, waarvan de ouders niet in staat zijn het kind te geven wat het nodig heeft.