2011-06-LegolandTokyo

Merlin Entertainments, ‘s werelds tweede grootste pretparkengroep na Disney, heeft aangekondigd dat men in Japan twee nieuwe toeristische attracties zal openen: Madame Tussauds en Legoland Discovery Centre.

Madame Tussauds en Legoland Discovery Centre in Tokyo

Merlin Entertainments, ‘s werelds tweede grootste pretparkengroep na Disney, heeft aangekondigd dat men in Japan twee nieuwe toeristische attracties zal openen: Madame Tussauds en Legoland Discovery Centre.

Eén van de bekendste merken van de Merlin-groep is zonder twijfel het wassenbeeld museum van Madame Tussauds. De nieuwe vestiging in Tokyo zal de vierde op Aziatische bodem worden, na eerder al in Shanghai, Hong Kong en Bangkok een soortgelijk museum te hebben geopend. In het begin van 2012 opent er ook eentje in het Australische Sydney.

Het complex in Japan zal voorlopig een tijdelijke tentoonstelling worden op de derde verdieping van Decks Tokyo Beach Mall. Afhankelijk van het succes en de populariteit, overweegt Merlin om er een permanente attractie van te maken, al dan niet op die locatie.
Net als bij de andere musea van Madame Tussauds, zal ook hier lokale accenten gelegd worden, ook al is het mogelijk slechts een tijdelijke expo. De geschiedenis, kleuren en cultuur van Tokyo zullen mee verweven zijn in de voorstelling van de wassen beelden.

In hetzelfde complex zal men op de zesde en zevende verdieping Tokyo Legoland Discovery Centre terugvinden. Dit zal wel een permanente attractie blijven, met de traditionele ingrediënten die men ook in de andere Discovery Centres kan terugvinden. Er is de Miniland expositie, de kleinschalige attracties, zoals en 4D cinema, veel speelmogelijkheden met de populaire blokjes, en ook aparte ruimtes speciaal voor verjaardagsfeestjes.
In totaal zal er zo’n 4000m² gebruikt worden. Het doel is om tegen juni 2012 de deuren te openen. De maquettes en constructies worden nu reeds gebouwd in de Merlin studios en zullen verscheept worden eens de ruimtes klaar zijn.

De twee nieuwe attracties in Decks Mall onderstrepen de agressieve veroveringstocht van Merlin om wereldwijd voet aan wal te krijgen. Men plat de komende jaren zo’n 6 tot 7 nieuwe vestigingen te openen per jaar. Voornaamste investering is wellicht het nieuwe Legoland-park in Florida en in Maleisië. Ook wil men Australië en Nieuw-Zeeland inpalmen. De Aziatische markt is alvast een uitdaging, want vooral in Europa zijn de parken van Merlin bijzonder populair. Er zijn niet alleen de Legoland-parken, maar ook parken als Alton Towers, Thorpe Park, Heide Park,… behoren tot de groep, evenals de diverse Sea Life parken.