Eerste 3D fotosysteem voor massaal gebruik in Nederland ontwikkeld

2011-06-Slagharen

NHL Hogeschool, kenniscentrum Computervision, heeft in samenwerking met de Duitse Technische Universiteit van Emden en het Nederlandse bedrijf Image+ Digital B.V. als eerste een toepassing ontwikkeld waarbij het mogelijk is om 3D foto’s snel te nemen en af te drukken.

Attractiepark- & Vakantiepark Slagharen krijgt de primeur

NHL Hogeschool, kenniscentrum Computervision, heeft in samenwerking met de Duitse Technische Universiteit van Emden en het Nederlandse bedrijf Image+ Digital B.V. als eerste een toepassing ontwikkeld waarbij het mogelijk is om 3D foto’s snel en op grote schaal te nemen en af te drukken.

Attractie- & Vakantiepark Slagharen krijgt deze zomer de primeur op de innovatie en zal de 3D foto’s aanbieden na een rit op de waterbaan Rip Saw.

“Het is nu mogelijk om real time 3D beelden te genereren aan de hand van de software die NHL heeft gemaakt en de opstelling/hardware van de Duitse Technische Universiteit Emden”, zegt Jan Bijl van Image+. Ook de komst van de geavanceerde Philips WowX monitor, een nieuwe printtechniek en overheidssubsidie hebben een grote rol in de ontwikkeling gespeeld.


Hoe werkt het?

Twee camera’s maken een beeld dat door speciale software en een uniek printproces op lenticulaire folie wordt gedrukt. Deze folie draagt 24 lensjes per centimeter. Elke lens slaat (voor ieder oog afzonderlijk) 12 verschillende segmenten van het beeld op. Deze rijke schakering roept het diepte beeld op. Jan Bijl: “Het is een diepte beleving die er uiteindelijk niet is. Een optische illusie en een haast magisch gezichtsbedrog!”.

2011-06-Slagharen-news