2011-06-OceanPark

De competitie tussen de pretparken in Hong Kong neemt alsmaar toe. Nadat Disneyland Hong Kong eerder al begonnen was aan een forse investering en uitbreiding van het park, ging concurrent Ocean Park in de tegenaanval met de opening van een nieuwe achtbaan.

Strijd tussen pretparken in Hong Kong

De competitie tussen de pretparken in Hong Kong neemt alsmaar toe. Nadat Disneyland Hong Kong eerder al begonnen was aan een forse investering en uitbreiding van het park (met onder meer Toy Story Land), ging concurrent Ocean Park in de tegenaanval met de opening van een nieuwe achtbaan. Nu komt er nog een 500m² Amazonegebied bij.

Dat nieuwe gebied zal naast een grootse vogelvolière ook een jungle raft attractie bevatten, waarbij de bezoeker langsheen levende dieren zal varen. Eén van die dieren is een anaconda die momenteel zelfs in blije verwachting is. Het geheel noemt heel toepasselijk the Rainforest. De directeur van het park ging alvast als een heuse inboorling tekeer om de attractie te openen, in traditionele klerendracht en met oorlogskleuren over het gezicht gesmeerd. Laat dit een waarschuwing zijn voor Disney dat Ocean Park de pretparkenoorlog wil aangaan…