Takabisha steilste achtbaan ter wereld

2011-06-FujiQ

Het Japanse Fuji-Q Highland zal halfweg juli de spectaculaire achtbaan Takabisha openen. Ontdek nu reeds een filmpje van de testritten van deze Euro-fighter van Gerstlauer. Het belooft een fantastische achtbaan te worden...

Gerstlauer verrast alweer in Fuji-Q Highland ditmaal

Het Japanse Fuji-Q Highland zal halfweg juli de spectaculaire achtbaan Takabisha openen. Deze Euro-fighter van Gerstlauer wordt één van de grootste achtbanen die de Duitse fabrikant op hun CV heeft staan. Met een lengte van 1000 meter en een hoogte van zo’n 43 meter is de achtbaan al meteen groter dan een doorsnee achtbaan in België.

Het speciale aan deze achtbaan wordt dat het de steilste drop ter wereld zal hebben. Met een helling van maar liefst 121° zal men met spelend gemak het Guiness Book of Records halen. Het element werd alvast gedoopt als neusduik (nosedive). Het park heeft een geschiedenis met het recordboek: zo haalden Eejanaika en Dodompa het boek eerder al eens. Daarnaast heeft het park ook nog met Fujiyama een spectaculaire eyecatching rollercoaster.

Takabisha zal tot 100 km/u gelanceerd worden in 2 seconden (doet aan Anubis denken) en zal op het kilometer lange traject maar liefst zeven maal ondersteboven gaan. Een ritje op deze achtbaan zal net geen 9 Euro kosten, bovenop de entreeprijs.