Nieuw themapark in Bahrain?

2011-04-ThemeParkBahrain

In Manama, in Bahrain, zijn er plannen in de maak om een state-of-the-art thema park te openen. Hiervoor zou een kleine 16 miljoen dollar voor nodig zijn. Men zou het 44 jaar oude park Water Garden in Salmaniya willen converteren in een toeristische attractie.

Plannen om Water Garden te transformeren

In Manama, in Bahrain, zijn er plannen in de maak om een state-of-the-art thema park te openen. Hiervoor zou een kleine 16 miljoen dollar voor nodig zijn. Men zou het 44 jaar oude park Water Garden in Salmaniya willen converteren in een toeristische attractie waar een natuurpark tot stand komt met daarbij enkele nieuwe attracties.

Bestaande attracties zullen uit het park verwijderd worden, en plaats maken voor meer moderne attracties. Ook zullen er kunstmatig aangelegde vijvers worden aangelegd om de moerassen te vervangen. Die moerassen zijn nu ideale kweekvijvers voor bacteriën en allerlei insecten zoals muggen. Het vernieuwde park zal ook een bijzonder groen imago krijgen, met heel veel natuur. De vernieuwingen zijn echter nodig want de huidige staat van Water Garden voldoet niet meer om optimaal te renderen. De huidige attracties zijn te lawaaierig en voldoen niet meer aan de strengste internationale veiligheidsnormen.

Naast deze veranderingen plant men ook een restaurantcomplex te openen en nieuwe parkeerfaciliteiten. Het project moet alleen nog de goedkeuring krijgen, en dan kan de zoektocht naar investeerders beginnen.