Mini-Europe steeds populairder bij Indische toeristen.

2011-03-Mini-Europe

Bij Mini-Europe hebben ze niet stilgezeten de afgelopen winter. Zoals steeds, werden tijdens de wintermaanden een aantal verfraaiingswerken uitgevoerd. Daarnaast start Mini-Europe het nieuwe seizoen met twee internationale onderscheidingen op zak.

Interactiever Mini-Europe rekent op groei in 2011

Bij Mini-Europe hebben ze niet stilgezeten de afgelopen winter. Zoals steeds, werden tijdens de wintermaanden een aantal verfraaiingswerken uitgevoerd. Daarnaast start Mini-Europe het nieuwe seizoen met twee internationale onderscheidingen op zak.

De afgelopen twee jaar kende de populariteit van Mini-Europe bij de Indische toeristen een enorme groei van 48%. Het miniatuurpark is in India zelfs zodanig populair dat de tour operator Strawbery by kesaria ervoor heeft gekozen om Mini-Europe te integreren in hun promotiecampagne. En dit is geen alleenstaand geval: in 2010 hebben elf grote Indische tour operators de kaart van Mini-Europe getrokken om reizen naar Brussel te promoten. Dit jaar zijn het er zelfs drieëntwintig. Dat de Indiërs Mini-Europe gebruiken om hun klanten naar Brussel te lokken, onderstreept de enorme aantrekkingskracht van het park. Mini Europe rekent erop dat in 2011 de algemene bezoekersaantallen zullen stijgen met 20%. Het park, onder leiding van Thierry Meeus, ontving in Indië ook twee prestigieuze onderscheidingen. In Mumbai werd Mini-Europe samen met Toerisme Vlaanderen, het BITC (Brussels International Tourism & Congress) en het agentschap Tellus bekroond met de "Most Exclusive Leisure Product Award" en in New Dehli kreeg het park de "Most Promising New Destination Award".


Nieuwigheden en renovatiewerken

Hoogstwaarschijnlijk heeft geen enkele bezoeker ooit de tijd genomen om het aantal toeschouwers in de miniatuurversie van de arena van Sevilla in het park te tellen. Het zijn er duizenden. Tijdens de renovatiewerken in het tussenseizoen heeft de organisatie van Mini-Europe beslist om er vierduizend te vervangen. De bezoekers zullen vanaf eind juni de stier kunnen opjutten door in een micro ‘Olé’ te schreeuwen. Ook de abdij van Melk onderging een grondige renovatie: het vereiste één jaar werk om de immense Oostenrijkse abdij in zijn glorie te herstellen. De renovatie zal tegen eind maart worden afgerond. Tegen dan zullen alle zeshonderddertig ramen, die met een laser werden gesneden, geplaatst zijn. Groot en klein zullen bovendien kunnen genieten van de installatie van de nieuwe telegeleide bootjes.

In Parijs wordt de bezoeker een acteur

De grote reproductie van Parijs is uitgegroeid tot één van de belangrijkste zones van het park. Het laat de bezoeker toe een acteur te worden. Er is interactie mogelijk met het decor en er zijn ook heel wat animaties met de Belgische Wow technologie, speciaal voor Mini-Europa ontwikkeld. De bezoeker kan kiezen tussen de rol van politieagent of dief. Afhankelijk van zijn keuze treedt het interactieve spel in gang. Zal de agent de dief van de Mona Lisa te pakken krijgen? De bezoeker moet met zijn miniatuurfiets zijn uitweg door het helse verkeer in de Parijse binnenstad zien te vinden. Zal
hij er in slagen de bussen en andere hindernissen te ontwijken?

Verhaal van water en reuk

Mini-Europe heeft duidelijk gekozen voor milieuvriendelijkhied. Zo lieten ze vier meren aanleggen om het water te zuiveren via natuurlijke oxidatie. Op die manier wordt de kwaliteit van het water aanzienlijk verhoogd en hoeft er geen chloor gebruikt te worden om algenvorming tegen te gaan. Ook het sanitair van het restaurant van Mini-Europe werd onder handen genomen. Er werd een nieuw afzuigsysteem geïnstalleerd dat onaangename geuren voorkomt en de toiletten zelf werken voortaan zonder water. Tot slot werd ook de wachtzone helemaal heringericht met als thema ‘De
ontvoering van Europa’. Het verhaal van de Fenicische prinses Europa en Zeus in stierengedaante wordt er, net zoals op het Griekse muntstuk van twee euro, afgebeeld.

2011-03-Mini-Europe-news