Eierbeurs ‘Brabant Ei’ viert 10e verjaardag

2011-03-Efteling-Ei

Dat een simpel ei omgetoverd kan worden tot een waar kunstwerk, is te zien op de Sprookjeseierbeurs ‘Brabant Ei’ op 26 en 27 maart 2011 in het Efteling Hotel te Kaatsheuvel. Ter gelegenheid van het 10 jarig jubileum zal de burgemeester van de Gemeente Loon op Zand de Sprookjeseierbeurs feestelijk openen.

Burgemeester opent sprookjeseierbeurs in Efteling Hotel

Dat een simpel ei omgetoverd kan worden tot een waar kunstwerk, is te zien op de Sprookjeseierbeurs ‘Brabant Ei’ op 26 en 27 maart 2011 in het Efteling Hotel te Kaatsheuvel. Ter gelegenheid van het 10 jarig jubileum zal de burgemeester van de Gemeente Loon op Zand, de heer W. Luijendijk, de Sprookjeseierbeurs feestelijk openen en zal iedere 10e bezoeker een gratis gedecoreerd ei ontvangen*, ter gelegenheid van deze viering.

Vier weken voor Pasen laten meer dan 30 exposanten hun nieuwste, sprookjesachtige creaties op ei zien in de sfeervolle zalen van het Efteling Hotel. De beursorganisatie is erin geslaagd een brede selectie van diverse technieken bijeen te brengen, zoals: olie- of aquarelverf op eieren, opengewerkt in Fabergé-stijl, stro ornamenten applicaties, Engels patchwork, geborduurde eieren, Gouds Plateel en Russische Iconen op houten eieren.
Bijzonder zijn de mooie beschilderingen op ei van o.a. de Oude meesters, leden van het Koningshuis geschilderd door Tiety Entjes, prachtige poezen op ei geschilderd door Lies van de Griend, Gouds Plateel van Ria Nobel en elfjes op ei van Saskia Hoeboer. Daarnaast zijn er diverse demonstraties en voor wie zelf aan de slag wil, zijn er lege eieren te koop, van kwartel tot struisvogelei.

Datum:  zaterdag 26 en zondag 27 maart 2011
Adres:    Efteling Hotel, Horst 31, Kaatsheuvel
Openingstijden: van 10.30 tot 17.00 uur
Toegang: € 4,50 p.p.,
   65+ € 4,-
   kinderen tot 10 jaar onder begeleiding gratis

Kijk voor meer informatie over de Eierbeurs in het Efteling Hotel op www.randstadeierbeurs.nl

* zolang de voorraad strekt