2011-03-Hellendoorn

Op 22 april a.s. opent Avonturenpark Hellendoorn wederom haar deuren voor een nieuw seizoen pretparkplezier voor jong en oud. Dit jaar belooft een extra bijzonder seizoen te worden, want Avonturenpark Hellendoorn viert haar 75-jarig jubileum!

75 jarig jubileum voor Avonturenpark Hellendoorn

Op 22 april a.s. opent Avonturenpark Hellendoorn wederom haar deuren voor een nieuw seizoen pretparkplezier voor jong en oud. Dit jaar belooft een extra bijzonder seizoen te worden, want Avonturenpark Hellendoorn, een van de oudste attractieparken van Nederland, viert haar 75-jarig jubileum! Gedurende het hele seizoen viert het jarige park samen met haar bezoekers dit unieke jubileum met allerlei bijzondere activiteiten.

Avonturenpark Hellendoorn is jarig!
Avonturenpark Hellendoorn, dat in 1936 door Jan van den Berg sr. werd opgericht als ontspanningsoord, viert dit jaar haar 75-jarig jubileum. Wat begon als theehuis met een speeltuin is in 75 jaar van sprookjestuin ‘De Elf Provinciën’ uitgegroeid tot een attractiepark van formaat. Avonturenpark Hellendoorn organiseert het gehele jaar door allerlei bijzondere jubileumactiviteiten om haar verjaardag te vieren. In bijlage vindt u een uitgebreid overzicht van de geschiedenis van het park.

Gratis stickers en knikkers tijdens Spellendoorn (april, mei en juni)
Dit voorjaar is het wederom Spellendoorn: een waar paradijs voor spelletjesliefhebbers! Alle kinderen die in april, mei en juni Avonturenpark Hellendoorn bezoeken, ontvangen bij binnenkomst een gratis sticker verzamelboek. Door het spelen van de Spellendoorn spellen, verdienen ze gratis stickers voor in het verzamelboek. Daarnaast krijgen ze voor ieder goed antwoord ook een gratis knikker. Tussen alle knikkers zijn tien zilverkleurige exemplaren verstopt. De tien kinderen die deze knikkers vinden, strijden tijdens de spannende finale op zaterdag 2 juli om de hoofdprijs: 100 VIP-kaarten voor Avonturenpark Hellendoorn! Hiermee kan de winnaar 100 vriendjes, vriendinnetjes of familieleden uitnodigen om gratis naar het park te gaan in 2011.

Wie vertegenwoordigt Nederland op het WK sportstapelen in Amerika?
Het ‘sportstapelen’ krijgt in 2011 een spannend vervolg: op 2 april aanstaande organiseert Avonturenpark Hellendoorn een toernooi. De persoon die aan het einde van de dag de snelste tijd neergezet heeft, wint een ticket en verblijf voor het WK sportstapelen in Dallas, Amerika op 16 en 17 april 2011. Op de website www.stapelgekte.nl kunnen sportstapelbekers besteld worden en kunnen deelnemers zich aanmelden voor het toernooi op 2 april.

Stuntshow Excalibur (9 juli t/m 4 september)
De ridders en paarden van de stuntshow Excalibur staan te trappelen van ongeduld om deze zomer de bezoekers weer op het puntje van hun stoel te laten zitten. De ingrediënten van de show zijn nog spannender dan afgelopen jaar; meer stunts, meer special effects en een show die wel heel dicht bij de bezoekers komt.

Tim en Sanne ontdekken de ruïne van een kasteel. Door het uitspreken van een oude inscriptie komt de oude legende van het zwaard Excalibur tot leven. Excalibur is het magische zwaard van Koning Arthur, dat zijn eigenaar magische krachten geeft. Samen met Tovenaar Merlijn en de Witte Ridder strijden Tim en Sanne tegen het kwaad; Morgana, de zwarte tovenares, en de Zwarte Ridder. De show is te zien van 9 juli t/m 4 september, van 2 t/m 8 juli kunnen try outs van de show bijgewoond worden. Toegang tot de show is gratis voor bezoekers van Avonturenpark Hellendoorn.

Achter de schermen bij Excalibur
Afgelopen jaar bouwde Avonturenpark Hellendoorn speciaal voor de stuntshow Excalibur een nieuwe showlocatie. Ruim een half jaar werd er gewerkt aan de bouw van het kasteel en de rekwisieten van de show. In 2011 bevat de show een aantal nieuwe elementen en special effects, die de show een extra dimensie zullen geven. De beste stuntacteurs van over de hele wereld komen deze zomer weer naar Hellendoorn om een show van formaat neer te zetten.

Heksendoorn (15 t/m 30 oktober)
De maand oktober staat traditiegetrouw in het teken van Heksendoorn,  het griezelig spannende festijn, waar heksen en ander gespuis het park tot hun domein hebben gemaakt. Alleen in oktober opent Huyze Griezelsteyn haar deuren, in afwachting van de thuiskomst van Graaf Van Griezelsteyn. Durf jij een bezoekje te brengen aan het griezeligste landhuis van Nederland?
Voor de jonge kinderen is Dreumesland spannend gemaakt en presenteren Kareltje & Jasmijn een nieuwe familieshow in het Gouden Theater Paleis, zodat kinderen van alle leeftijden kunnen genieten van Heksendoorn.