Kentucky Kingdom in de problemen

2011-02-KentuckyKingdom

Kentucky Kingdom werd vorig seizoen gedumpt door Six Flags. De heropening van het leeggehaalde park zal wellicht ook nog niet voor 2012 zijn.

Geen heropening in 2012

Kentucky Kingdom werd vorig seizoen gedumpt door Six Flags. De heropening van het leeggehaalde park zal wellicht ook nog niet voor 2012 zijn, omdat de wethouders wellicht geen goedkeuring zullen geven aan een 50 miljoen dollar steun om mee te helpen aan verbeteringswerken.

Het pretpark in Louisville is in handen van de Kentucky State Fair Board. In 2010 sloot het park de deuren, toen Six Flags het faillissement aanvroeg. Na de doorstart van Six Flags was er een onmogelijke houding van de Kentucky State Fair Board en de koppigheid van Six Flags dat resulteerde in een definitieve sluiting van Six Flags Kentucky Kingdom. Six Flags haalde als eigenaar van alle attracties, alles weg. Hierop volgde nog een trieste rechtszaak dat het eigendomsrecht betwiste.

Een andere organisatie, Kentucky Kingdom Redevelopment Co., besloot dan maar om de gronden opnieuw te gebruiken voor een nieuw park. Hiervoor hebben ze echter steun nodig van de overheid. Woordvoerster van deze groep, Susan McNeese Lynch, gaf echter reeds aan dat een heropening in 2012 haast onmogelijk wordt zonder die extra steun.
Het lijkt echter een strategie om extra druk te zetten om alsnog de fondsen los te krijgen. Het park was immers een grote werkgever in de regio. Zo wil men immers ook enkele takskortingen krijgen. Al is het ook in deze staat vooral nog bezuinigen. Dus de kans op succes lijkt dan ook bijzonder klein te zijn.