Nieuw pretpark op de Las Vegas Strip

2011-02-LasVegas

Enkele ontwikkelaars plannen een pretpark en een winkelcentrum complex op de bekende Las Vegas Strip. De commissarissen van Clark County hebben deze mensen ontvangen en hun voorstellen positief aanvaard.

Reuzenrad van 150m hoog in Las Vegas bevestigd

Enkele ontwikkelaars plannen een pretpark en een winkelcentrum complex op de bekende Las Vegas Strip. De commissarissen van Clark County hebben deze mensen ontvangen en hun voorstellen positief aanvaard. Als locatie werd het domein tegenover Mandalay Bay gekozen: hier stond tot voor kort Cloud Nine ballon, een attractie die eind vorig jaar definitief dicht ging.

Het ingediende voorstel is van de hand van Desert Land LLC en Desert Oasis Investments LLC. Beide bedrijven worden beheerd door vastgoedontwikkelaars David Gaffin en Howard Bulloch uit Las Vegas. Desert Land en Desert Oasis Investments zijn bovendien op dit moment de eigenaars van deze locatie.

Verwacht alvast geen groots pretpark: het opzet is naar verluid beperkt tot slechts 8 attracties, waaronder een gigantisch groot reuzenrad van ruim 150 meter diameter. Wat de andere attracties zouden kunnen worden, is nog niet meteen bekend. Wel bevatten de plannen ook nog ruimte voor een congrescentrum (21.000 m²) en een groot winkelcomplex (139.500m²), met ruimte ook voor restaurants en kantoren.
De constructie zou bestaan uit 2 fases: er werden nog geen data aan die fases toegevoegd.

De vorige attractie op deze locatie, is de ondertussen gesloten Cloud Nine attractie: een grote helium luchtballon, waar mensen vanuit de lucht een prachtzicht hadden op deze “verlichte” stad. Cloud Nine opende in oktober 2009 maar kampte vaak met problemen door de wind. De attractie werd bediend door Cloud Nine Entertainment met ondernemer Kevin Michaels als CEO. De attractie sloot uiteindelijk eind vorig jaar.