Originele jobwerving in Walibi

2011-02-Walibi-Stars

Plakband, een schaar, lijm, en een beetje hout, … dit materiaal kregen de kandidaten voorgeschoteld tijdens hun eerste sollicitatiegesprek. Dit jaar heeft het park namelijk als doel om de kandidaten te verrassen.

Walibi werft « Stars » aan

Plakband, een schaar, lijm, en een beetje hout, … dit materiaal kregen de kandidaten voorgeschoteld tijdens hun eerste sollicitatiegesprek. Dit jaar heeft het park namelijk als doel om de kandidaten te verrassen. Deze aanwervingmethode, gebaseerd op een aantal gedragingen en attitudes, wordt sinds midden januari toegepast.

Deze innovatieve aanpak onderscheidt zich van de klassieke methode die vorige jaren gebruikt werd. “Stars” aanwerven om andere “stars” (de bezoekers) welkom te heten, dat is de missie!

Walibi doet een oproep aan seizoensarbeiders en studenten om 600 openstaande vacatures ingevuld te krijgen voor het seizoen 2011.

Geïnteresseerde kandidaten kunnen via de nieuwe website www.walibi.com (rubriek jobs) solliciteren. De openstaande vacatures zijn enorm gevarieerd.

Meer dan 20 verschillende jobs worden aangeboden, van parkingwachter en horecamedewerker tot functies in het onthaal, onderhoud, animatie, en verkoop.
Studenten kunnen tot midden maart solliciteren, seizoensarbeiders hebben tijd tot midden februari.

Dit volledig nieuwe concept laat toe om bepaalde talenten bij de kandidaten te ontdekken aan de hand van hun gedragingen. Walibi verwacht van hun medewerkers een hoog ‘star’ gehalte zodat zij andere ‘stars’ (de bezoekers) kunnen verwelkomen. Bovendien verwacht het park dat zij klantvriendelijkheid als een prioriteit beschouwen zodat elke bezoeker een aangename en veilige dag kan beleven. De medewerker draagt de trefwoorden “motivatie”, “eerlijkheid” en “verantwoordelijkheid” hoog in het vaandel. That’s the new Walibi spirit !

Er wordt tevens veel belang gehecht aan de kennis van de Nederlandse taal. De kennis van het Engels is een pluspunt.

Walibi hecht eveneens veel belang aan de opleiding van elke nieuwe medewerker. Zij krijgen de kans om een 4 daagse opleiding te volgen in samenwerking met Le Forem en met CDC Tourisme. Het doel van deze interactieve opleiding is om hen wegwijs te maken in de toeristische sector. De opleiding is een combinatie van theorie en praktijk met concrete en realistische opdrachten. Dit jaar zal het accent gelegd worden op de nieuwe muzikale leefwereld van de kangoeroe, zodat de toekomstige medewerker meteen weet waar Walibi voor staat: lef, moderniteit en kwaliteit.