H.I.G Capital France neemt 7 CdA-parken over

2011-02-CdA

Enkele weken geleden werd bekend gemaakt dat men een overnemer zocht voor een zevental parken uit de groep van Compagnie des Alpes waaronder Avonturenpark Hellendoorn, Pleasurewood Hills, Bagatelle,… 

Hellendoorn, Bagatelle,... vinden nieuw onderdak

Enkele weken geleden werd bekend gemaakt dat men een overnemer zocht voor een zevental parken uit de groep van Compagnie des Alpes waaronder Avonturenpark Hellendoorn, Pleasurewood Hills, Bagatelle,…

Een private investeringsmaatschappij H.I.G Capital France heeft aangekondigd om de zeven parken over te nemen. Het bedrijf H.I.G Capital France werkt hiervoor samen met industrie-expert Laurent Bruloy en wil deze groep versneld ontwikkelen. Deels door autonome groei en deels door een dynamische externe groeistrategie, in een markt van regionale parken die nog zeer gefragmenteerd is. Er wordt een extra 20 miljoen Euro geïnvesteerd in de parken over een periode van 5 jaar. Het laat de parken toe om enkele nieuwe attracties te openen.

Het consortium HIG Capital zal 70% van de aandelen van deze nieuwe groep in bezit hebben. Compagnie des Alpes heeft vertrouwen in het project van HIG Capital en Laurent Bruloy en omschrijft het als “solide en kwalitatief hoogstaand”. Zij houden een minderheidsbelang van 30% van de aandelen. Compagnie des Alpes heeft voor deze constructie gekozen om voor een soepele overgang te zorgen.

Laurent Bruloy
Laurent Bruloy is een 45-jarige Fransman, geboren in Berck, Frankrijk. Hij is zijn carrière begonnen met een eigen bedrijf in horeca- en traiteurdiensten. Van 1990 tot 1997 heeft hij met succes een aantal restaurants in Noord-Frankrijk geleid. In 1997 koopt de heer Bruloy Aqualud du Touquet, een waterpark dat op dat moment een omzet heeft van 1 miljoen euro en daarmee niet winstgevend is. In de daarop volgende jaren slaagt hij er in om met de steun van zijn medewerkers een substantiële groei te realiseren naar een omzet van 5 miljoen euro. Die groei maakt het mogelijk om het themarestaurant Nemo op te zetten. Daarnaast doet hij grote investeringen in de vernieuwing van Aqualud, dat daardoor uitgroeit tot een volwaardig attractiepark. Na tien jaar succesvol ondernemen, is de heer Bruloy benaderd door de Groupe Parques Reunidos. Deze groep neemt Aqualud over in 2007.

Na de afronding van de verkoop van Aqualud heeft de heer Bruloy toenadering gezocht tot Compagnie des Alpes om de mogelijkheid van een overname van diverse regionale parken onder de loep te nemen. Dat heeft geleid tot de overname van 7 parken van Compagnie des Alpes, die gisteren zijn beslag heeft gekregen.

Laurent Bruloy: “Ik ben verheugd dat ik dit belangrijke project mag leiden. Samen met een partner als HIG Capital, die op de lange termijn denkt. Hun professionele team, dat mij actief begeleidt, heeft bewezen naast de nodige financiële expertise, ook te beschikken over de nodige operationele en industriële kennis van onze vrijetijdssector. Ik ben ervan overtuigd dat dit omvangrijke project, in nauwe samenwerking met de teams van de verschillende parken, zal slagen.”
 
H.I.G. Capital
H.I.G. European Capital Partners S.A.S. is de Franse dochteronderneming van H.I.G. Capital, één van de voornaamste investeringsmaatschappijen in het segment midden- en kleinbedrijf in Europa en in de Verenigde Staten. H.I.G. Capital is opgericht in 1993. Met meer dan 6 miljard euro aan fondsen die hoofdzakelijk afkomstig zijn van vooraanstaande institutionele beleggers, investeert H.I.G. Capital in vennootschappen met een groot potentieel voor ontwikkeling. Kijk voor meer informatie op www.higcapital.com.

Olivier Boyadjian, directeur van H.I.G. Capital France: “Deze Europese recreatieparken hebben aangetoond voldoende attractiviteit te bezitten, door ondanks de slechte economische omstandigheden bevredigende resultaten neer te zetten. Het toerisme in Europa biedt veelbelovende vooruitzichten en wij willen deze parken voorzien van de nodige financiële en operationele middelen om hun regionale positie te versterken en hun resultaten nog verder te verbeteren. Onze forse investeringscapaciteit en managementkwaliteiten zorgen voor een ideale positie om groeikansen te pakken en Europees leider te worden op het gebied van regionale recreatieparken.”

Pleasurewood Hills kondigde reeds aan om een indoor laser-doolhof te openen, prijskaartje bedraagt zo’n £65,000. Ook zal er een educatief natuur-wandelpad worden aangelegd en ook een nieuw treinstation.
Benieuwd waarmee de andere parken hun nieuw pretparkseizoen zullen kleur geven.