Goed jaar voor Toverland

2011-01-Toverland

Attractiepark Toverland heeft in 2010 het bezoekersaantal van 2009 geëvenaard. Maar liefst 495.000 bezoekers beleefden een betoverend dagje uit in het Limburgse attractiepark.
 

Bijna een half miljoen bezoekers voor Toverland

Attractiepark Toverland heeft in 2010 het bezoekersaantal van 2009 geëvenaard. Maar liefst 495.000 bezoekers beleefden een betoverend dagje uit in het Limburgse attractiepark. Hoewel het er lange tijd naar uitzag dat Toverland 500.000 bezoekers zou gaan halen, werd dat aantal net niet gehaald door de vele sneeuwval in december. Desondanks kan Toverland terugkijken op een goed en innovatief jaar.  

Innovatief jaar voor Toverland
Het jaar 2010 stond bij Toverland in het teken van innovativiteit, zowel op het gebied van nieuwe attracties als op het gebied van evenementen. Toverland opende twee nieuwe attracties, de wildwaterschommel Scorpios en de paardenbaan De Paarden van Ithaka.

Toverland floreerde daarnaast met de spectaculaire Troy 24-hour Coaster Challenge, waarbij 13 achtbaanliefhebbers 24 uur non-stop in de houten achtbaan Troy gingen. De nieuwe evenementen Magic Night en de Midzomeravond werden goed ontvangen door de bezoekers. Deze evenementen staan daarom ook weer op de agenda voor 2011.

Deze positieve tendens werd helaas verstoord door de maanden juli en december. De warme maand juli zorgde namelijk voor een lagere opkomst evenals de koude decembermaand met veel sneeuw. Toverland kijkt uiteindelijk met veel trots terug op de 495.000 bezoekers die zij in 2010 mochten begroeten. Het winnen van de TROS Radar award ‘Beste Attractiepark van Nederland 2010’ is een kroon op het harde werken.

10-jarig jubileum
Het jaar 2011 belooft een magisch jaar voor Toverland te worden. Het park viert namelijk haar 10-jarig jubileum. Naast een nieuw logo, een nieuwe website, nieuwe huisstijl en een upgrading van het character Toos Toverhoed staat de herthematisering van de eerste indoorhal, Land van Toos, centraal. Compleet in toverstijl kunnen bezoekers vanaf juni 2011 de attracties in deze hal opnieuw beleven.