2010-11-ThrillPark

Op 16 november zal het gemeentebestuur van Orlando een voorstel voor een nieuw attractiepark op International Drive nabij Festival Bay Mall bekijken en al dan niet goedkeuren.
 
 

Concrete plannen voorgelegd

Op 16 november zal het gemeentebestuur van Orlando een voorstel voor een nieuw attractiepark op International Drive nabij Festival Bay Mall bekijken en al dan niet goedkeuren.

2010-11-ThrillPark-news

Het Orlando Thrill Park zou dan het levenslicht kunnen zien, met in totaal zo’n 15 adembenemende attracties waaronder rollercoasters en vrije-val ervaringen. Daarnaast zullen er ook enkele winkeltjes en restaurants voorzien zijn, en voor de kinderen zal er een waterspeeltuin worden gebouwd.

Het park is een gemeenschappelijk initiatief van de in Miami gelegen investeringsgroep International Drive Investors LLC en het in Orlando gelegen bedrijf OTP Group LLC. Jorge Ortega, de manager van de eerstgenoemde groep, vertelt dat ondanks de plannen zeer prematuur zijn, het nieuwe park toch garant zal staan voor een duizendtal jobs, tijdens de opbouw van het park, maar ook tijdens de operatie van het park. Dit lijken ons nogal straffe cijfers voor maar 15 attracties…

De attracties die men wil neerzetten zullen één voor één extra goedkeuring nodig hebben van de FAA (Federal Aviation Administration), omdat ze zo hoog zijn. Er zal ondermeer een hoge freefalltower van S&S komen, alsook een 4th Dimension van S&S. Daarnaast zou Intamin een Kingda Ka kopie leveren. Ook staat er een compacte grote looping coaster gepland. 
  

2010-11-ThrillPark-map

Voor de bezoekers zal een parkeergarage worden voorzien met verschillende verdiepingen. Ze zouden 3300 auto’s moeten kunnen verwerken.

Volgens de stadsdocumenten betreft het domein een nog niet ontwikkeld bebost gebied op korte afstand van Orlando Premium Outlets. Er zijn dus verschillende factoren en facetten waarover de raadsleden zich zullen moeten buigen alvorens een goedkeuring te kunnen geven. Ondanks de extra competitie zou het park alvast verwelkomd worden omdat er een nieuw publiek zou kunnen aangetrokken worden. De buurtbewoners zijn echter niet meteen happig op extreme, luidruchtige attracties.
Wordt ongetwijfeld vervolgd…