Toekomst Belmont Park onzeker

2010-11-BelmontP

Het in Californië gelegen Belmont Park, is de thuishaven van Giant Dipper. Het park heeft de gronden in erfpacht van de stad San Diego. Het masterplan voor deze leasing werd in 2006 aangeboden aan de stad en bevatte allerlei verbeteringswerken aan het domein, alsook een opwaardering van Plunge swimming pool.
 

Actie opgestart om Belmont Park te redden

Het in Californië gelegen Belmont Park, is de thuishaven van Giant Dipper. Het park heeft de gronden in erfpacht van de stad San Diego. Het masterplan voor deze leasing werd in 2006 aangeboden aan de stad en bevatte allerlei verbeteringswerken aan het domein, alsook een opwaardering van Plunge swimming pool. Tevens zou de stadsrente verhoogd worden zodat de stad hiermee van kon profiteren. In 2008 werd het leasecontract door de stad herbekeken om zo een grotere grip te hebben over elke herontwikkeling. Na 2,5 jaar kon er geen akkoord bereikt worden met de huidige eigenaar en besloot de stad San Diego om alle voorstellen af te wijzen, de huur met 700% te verhogen, en geen enkele investering voor ontwikkeling te betalen.
Hierdoor stevent Belmont Park regelrecht af op een faillissement. Het park heeft dan ook eerder deze week een Chapter 11 ingediend.

In elk geval doet Belmont Park een ludieke oproep om het stadsbestuur tot andere ideeën te brengen.
Lees de boodschap op hun website: http://www.belmontpark.com/save-belmont-park