Nieuwe uitbater gezocht voor Cyclone

2010-10-Cyclone

De stad is op zoek naar een nieuwe exploitant voor de houten achtbaan Cyclone, een icoon onder de achtbanen. Afgelopen week maakte de stad bekend dat het een zoektocht start om de huidige operator, Carol Albert, te vervangen. Haar familie heeft deze iconische houten achtbaan bediend sinds 1976.
 

Coney Island zoekt nieuwe exploitant voor Cyclone

De stad is op zoek naar een nieuwe exploitant voor de houten achtbaan Cyclone, een icoon onder de achtbanen.

Afgelopen week maakte de stad bekend dat het een zoektocht start om de huidige operator, Carol Albert, te vervangen. Haar familie heeft deze iconische houten achtbaan bediend sinds 1976. Na het succes van Luna Park, zoekt men een uitbater die het ganse gebied rond deze achtbaan wil heropknappen. Bovendien zou de stad graag zien dat de achtbaan meer uren zou draaien: langere dagen dus, maar ook meer dagen per jaar open. Tenslotte zou het stadsbestuur graag een nieuwe ingang zien komen aan W. 10th Street. Een heleboel eisen om op die manier het nieuwe Coney Island nog sterker te maken.

"Wij denken dat Cyclone een veel grotere rol kan spelen in de heropleving van het gebied dan het nu al is," aldus Andrew Brent, een woordvoerder van burgemeester Bloomberg. Volgens Brent zou het ideaal zijn om iemand aan te trekken die reeds ervaring heeft in deze wereld. Bovendien wil men graag deze historische parel heropknappen, daarom zou de ideale exploitant ook een expert in restauratie moeten zijn. Meteen wordt ook wel toegegeven dat de uitdaging om ?s werelds bekendste achtbaan opnieuw de roem van destijds te geven, geen gemakkelijke opdracht is.

Carol Albert vertelt alvast dat Cyclone haar al veel geld gekost heeft. "We hadden afgelopen zomer een zeer succesvol seizoen, maar de onkosten rijzen gewoon de pan uit.?

Volgend seizoen opent op Coney Island ook nog Scream Zone, het tweede deel van Zamperla's project. Deze Italiaanse pretparkenfabrikant had afgelopen seizoen reeds succesvol Luna Park heropend met allerlei familie-attracties. Met Scream Zone wil men meer de adrenaline junkies aantrekken. Dit opent alvast perspectieven voor nieuwe zaken in de omgeving, en maakt het mogelijk om ge‹nteresseerde exploitanten aan te trekken.

Op dit moment lijkt van alle aanvragen dat van Central Amusement International het meeste kans te maken, de huidige operator van Luna Park.