Mirabilandia

 

Het Italiaanse themapark Mirabilandia ligt vlakbij Ravenna aan de Adriatische kust en is na Gardaland het meest bezochte pretpark van Italië. Mirabilandia is thuishaven van eyecatchers zoals iSpeed, Katun en Eurowheel, het op één na grootste reuzenrad van Europa.

 

Mirabilandia

Classificatie

  • Themapark

Inkom-tarieven

  • volwassene: 31 Euro
    kind (> 1m en < 12 jaar): 25 Euro
  • abonnement: 70 Euro
    abo (incl. Mirabilandia Beach): 85 Euro

Bookings_Ravenna300

Parken in de buurt

  • Italia in Miniatura (35 km)
  • Fiabilandia (46 km)

Routeplanner

 

Het park beslaat zo’n 30 hectare, en een extra 10 hectare voor het waterpark. Het park verwelkomt jaarlijks meer dan 1,5 miljoen bezoekers. Het park heeft enkele mooie thematisch uitgewerkte zones zoals La citta di Sian Ka'an, een verlaten Mayastad, waarover Katun heerst. Deze indrukwekkende inverted B&M achtbaan is voor vele mensen een reden om af te zakken naar het park.
Sinds kort heeft men met iSpeed een andere achtbaan die reden genoeg is om het leuke park te bezoeken. Deze gelanceerde achtbaan lanceert de bezoeker in 2,2 seconden tot 100 km/u en twee inversies bevat.

Uiteraard heeft het park veel meer te bieden. Zo is er sinds enkele jaren Dolcevita Studios Mirabilandia Beach, een strand met enkele zwembaden en waterglijbanen. In een warme, toeristische regio, is dit geen overbodige luxe om eens af te koelen.
Afkoelen kan ook in één van de waterattracties van het pretpark zelf, zoals Niagara, waar het een utopie is om droog te blijven. In Raratonga moet men doelwitten nat spuiten, al zijn die doelwitten vaak de andere bezoekers. Schiethelden kunnen terecht in Reset om met laserpistolen doelwitten te raken in een verlaten grootstad. In Ghostville, een leuk spookhuis, is het zoeken naar de spoken en in Scuola Polizia is het dan weer lachen geblazen met de cadetten van de politieschool.
En dan is er nog Eurowheel, het 90m grote reuzenrad van het park, dat een mooi uitzicht biedt over het park en de regio.
Ook kinderen kunnen zich uitleven in Mirabilandia, namelijk in Bimboboli, een themaland dat op kindermaat gemaakt is.

Met dank aan Silvia Forghieri voor de bannerfoto's