35 jaar Gardaland

Feest in Italiaans toppark

Het Italiaanse top-park Gardaland vierde afgelopen week haar 35 jarig bestaan. ’s Morgens was er een officiële ceremonie, waarbij een speciaal plaquette werd uitgereikt door de Europese Parlementaire Comissie voor vervoer en toerisme. Dit symbool kreeg het park als erkenning van haar rol in de bevordering van het toerisme en de waardering voor het creëren van iets unieks in het Europese landschap.

2010-07-Gardaland-35-nieuws


Ook de Italiaanse post kwam met een unieke verrassing af in de vorm van een unieke Franking Wave. Afgelopen week konden de mensen hier al mee kennis maken.

Maar top of the bill was het een speciale verjaardagsfeest dat hierna los barstte, met in de avond een mode-event in jaren ’70 stijl en muziek uit de tijd toen het park openging, waaronder live optredens van Leroy Gomez en Santa Esmeralda. Bezoekers konden via een speciale korting hier naar toe komen, wanneer men in ‘70s stijl was aangekleed. Dit leverde bloemerige taferelen op, zwarte afro-pruiken en plateauschoenen van jewelste.

De avond werd een aaneenschakeling van live shows in de Vallei der Koningen met een muzikale selectie van de meest beroemde pop dance hits uit de jaren '70 en '80. Er was ook een interval met een Gardaland Special: eindeloos lachen met Steve Eleky, een van de meest geliefde artiesten van het Park. Verder waren er nog spectaculaire shows zoals "Oog van Ramses" om tenslotte de nacht af te sluiten met een prachtig vuurwerk!

Ontdek meer over de geschiedenis van Gardaland...