Gardaland

Gardaland wordt aanzien als het belangrijkste themapark in Italië. Het park is gelegen nabij het Gardameer in Castelnuovo del Garda. Het park opende in 1975 en is ondertussen uitgegroeid tot één van de grootste parken in Europa.

Parkworld over Gardaland

Ons laatste bezoekje aan het Italiaanse toppark Gardaland is al van eventjes geleden, maar daarom zeker niet minder de moeite waard om onze ervaringen met het publiek te delen.

35 jaar Gardaland

2010-07-Gardaland-35

Het Italiaanse top-park Gardaland vierde afgelopen week haar 35 jarig bestaan. Het park werd geëerd voor haar toeristische bijdrage, de Italiaanse Post verrastte het park met een speciale actie, en er werd gevierd in 70s stijl, als een soort terugflits naar de tijd toen Gardaland werd geopend.
 

Hoe het allemaal begon in Gardaland

Gardaland opende haar deuren op 29 juli 1975. Het park was toen zeer klein, maar het was voor Italië toch wel een bijzonder nieuwigheid. Een lokale zakenman, Livio Furini, wilde graag een Italiaanse versie hebben van Disneyland, waarbij de kost weliswaar een pak lager moest liggen, met hopelijk even gunstige economische opbrengsten.