Vulcania

Vulcania - contactgegevens

  Route de Mazayes
  63230 Saint-Ours-Les Roches
  Tel. +33(0)4 73 19 70 00
  http://www.vulcania.com/


Classificatie pretpark

  Vulcanisme-museumVulcania is een museum, dat de bezoeker inwijdt in de boeiende wereld van vulkanen. Het is gelegen in het hart van de Keten van de Puys, vlakbij het dorpje Saint-Ours-les-Roches. Het museum/park beslaat een gebied van 57 hectare. 

Het museum nodigt de bezoeker uit om tot een beter inzicht in de Aarde te komen: onze planeet heeft immers vele schatten en geheimen om te ontdekken. 
Op 20/02/2002 opende Vulcania haar deuren, met een dubbele doelstelling: op de eerste plaats zoveel mogelijk mensen laten delen in de recentste kennis op het gebied van vulkanologie en aardwetenschappen, en op de tweede plaats de economie, de cultuur en het toerisme in de regio Auvergne ontwikkelen.

Vulcania is een mengeling van attracties met een echte wetenschappelijke
inhoud, maar op een ludieke manier weergegeven qua vormgeving. Sinds 2007 zijn er reeds 11 nieuwe attracties toegevoegd. In De Magische Odyssee kun je de planeet bekijken door de ogen van een kind. De woede van de aarde is een interactief avontuur waarbij je de ontketende elementen van de aarde moet zien te trotseren. In Dragon Ride wordt men op een dynamische manier met deze legendarische wezens geconfronteerd. Daarnaast zijn er nog andere leuke attracties zoals Magma Explorer, De Grote Krater, Planeet Observer, De Grote Geiser, De VolcanBul, een origineel voertuig om de landschappen van de Auvergne te “lezen” maar daarnaast zijn er ook Reuzenmaquettes, verhandelingen over vulkanologie, enz...

De regio zelf onderstreept het concept van het park: een paar zeer bekende vulkanen van de Keten van de Puys verheffen zich boven Vulcania, onder andere de Puy-de-Dôme en de Puy-de-Côme, in het hart van een uitgestrekt natuurgebied beheerd door het Parc naturel régional des Volcans d’Auvergne.