Het Franse Puy du Fou is niet meteen wat men een conventioneel pretpark zou noemen met rollercoasters en een reuzenrad. Het is eerder een themapark waar spektakel en shows de rode leidraad vormen en waarbij de bezoekers terug in de tijd worden gekatapulteerd.

PuyDuFou180Het Franse park werd in 1978 opgericht. Ondertussen is het park in de Vendée uitgegroeid tot het tweede meest populaire park van Frankrijk.

Vergeet de 21e eeuw en reis terug in de tijd in Puy du Fou. Duizelingwekkende spektakels, overweldigende decors en gedurfde speciale effecten laten de hele familie door de tijd reizen, van de klassieke oudheid tot begin 20e eeuw.

Na meer dan 40 jaar is Puy du Fou erin geslaagd uit te groeien tot een park met een heel eigen artistieke stempel. Op die manier kroonde Puy du Fou zich tot een van de koplopers in de sector van spektakels en parken. 

Het park staat bekend voor haar verschillende indrukwekkende shows, zoals de vurige gevechten van vikings die een dorpje binnenvallen, sierlijke vluchten van roofvogels in de Dans van de Spookvogels, spektakels met maskers, capes en degens en de musketiers van Richelieu,…

Innovatie zit in het DNA van Puy du Fou. Het park is een levensecht laboratorium. Dagelijks worden er tal van technologische krachttoeren uitgehaald: een voortbewegende donjon van 18 meter hoog, een Vikingenboot van 20 meter lang die uit het water opduikt, 50 gedresseerde paarden die tijdens de wedstrijd van Ben Hur live de strijdwagens voorttrekken in een arena met 7000 plaatsen, een scène van 2500 m² die in 1-2-3 verandert in een meer, een 360° draaiende tribune en nog zoveel meer.

Net als de beroemde haute couture-modehuizen zien de teams van Puy du Fou elk project als een kunstwerk, waarbij ze oog hebben voor de kleinste details en de allerhoogste eisen stellen, zowel voor de spektakels als de themadorpen- en hotels.
Je kunt ondergedompeld worden in de sfeer van het oude Rome in de ‘Villa Gallo-Romaine’ met zijn mediterrane tuin, terugkeren naar de Middeleeuwen in de Merovingische hutten op palen van hotel ‘Iles de Clovis’ of slapen in een echte burcht in ‘La Citadelle’.
Recent werd 'Le Grand Siècle' geopend, waar Lodewijk de 14de, de zonnekoning, je uitnodigt in zijn luxueuze kasteel .
Een overzichtje van de verschillende overnachtingsmogelijkheden vind je terug op onze website.

Meer informatie over de hotels (incl de tarieven) op: http://www.puydufou.com