Puy du Fou

Het Franse Puy du Fou is niet meteen wat men een conventioneel pretpark zou noemen met rollercoasters en een reuzenrad. Het is eerder een themapark waar spektakel en shows de rode leidraad vormen en waarbij de bezoekers terug in de tijd worden gekatapulteerd.

PuyDuFou180Het Franse park werd in 1978 opgericht. Ondertussen is het park in de Vendée uitgegroeid tot het tweede meest populaire park van Frankrijk, met vorig seizoen maar liefst 1.912.000 bezoekers.

In 2015 deed de 20e eeuw, als nieuwe belangrijke historische periode, zijn intrede bij Puy du Fou met “De Geliefden van Verdun” (Les Amoureux de Verdun). Deze volledig nieuwe voorstelling dompelt de toeschouwer onder in de aangrijpende periode van de Grote Oorlog.

Het avondspektakel “De Vuurorgels” bevat in 2015 allerlei nieuwe verrassingen. In een toverachtig universum voert de nacht de bezoekers mee in het verhaal van de liefde tussen twee fabelachtige wezens: een pianist die van kristal lijkt te zijn en een violiste als muse. Dit romantisch spektakel is een ode aan de poëzie van de nacht en wordt ondersteund door de muziek van Mozart, Delerue, Bach en Bizet.

Het park heeft daarnaast de vele vertrouwde spektakels, zoals de vurige gevechten van vikings die een dorpje binnenvallen, sierlijke vluchten van roofvogels in de Dans van de Spookvogels, spektakels met maskers, capes en degens en de musketiers van Richelieu,…

Overnachten is mogelijk in de regio, maar ook aan het park.
Puy du Fou biedt immers vijf verschillende overnachtingsmogelijkheden aan: De Gallo-Romeinse Villa, Het Camp du Drap d'Or, De Eilanden van Clovis, De Logis de Lescure en sinds 2017 is er ook nog La Citadelle.
Meer informatie over de hotels (incl de tarieven) op: http://www.puydufou.com