Le Mime et l’Étoile

Puy du Fou heeft zijn 35e seizoen geopend afgelopen weekend. Na een succesvol seizoen 2022 met een historisch bezoekersrecord is Puy Du Fou verheugd om zijn bezoekers terug te verwelkomen met een nieuwe show voor 2023: Le Mime et l'Étoile.

Le Mime et l'Etoile brengt een eerbetoon aan de Belle Époque en aan de Franse pioniers van het begin van de cinema.

20230412 PuyDuFou1200800 1

De plot ontvouwt zich in het Frankrijk van 1914: een regisseur is ervan overtuigd dat als twee wezens elkaar liefhebben met een oprechte en wederzijdse liefde in het bijzijn van het oculair van zijn camera, dan kan de bioscoop, zwart-wit en stil, betekenisvol en kleurrijk worden.
Vervolgens organiseert hij de bijeenkomst tussen twee personages, de mime Mimoza en de ster Garance, waarbij de eerste wordt aangespoord om het hart van de laatste te veroveren.

Dit monumentale project betekende een investering van meer dan 20 miljoen euro. Hieraan ging drie jaar voorbereiding aan vooraf door de artistieke en technische teams van Puy du Fou. Het nieuwe spektakel wordt gekenmerkt door de nodige durf en vindingrijkheid waardoor het geheel een ​​werkelijk ongekende show is geworden… Gedurende een half uur wordt de bezoeker als de kijker meegezogen in een historische film, zonder schermen of trucs, in echt zwart-wit. De ganse show is stil, ontworpen als een film met ondertitels. Zeer interessant is het concept dat wordt toegepast van travelling inversé, uitgevonden in Puy du Fou. Wanneer een camera een shot maakt doorheen de straat, dan noemt men dit een tracking shot. Het verhaal van Le Mime et l'Etoile is een reis. Het podium en de tribune zou het onmogelijk maken om deze reis over te brengen, tenzij het ganse achtergrond decor de beweging zou simuleren, waardoor het lijkt alsof de karakters zich verplaatsen, maar in feite blijven ze op dat podium staan. Door deze techniek toe te passen kan Puy Du Fou het mogelijk maken om de show over meer dan 2 km te verplaatsen.
Le Mime et l'Etoile is een poëtische en romantische reis, een nostalgische hymne aan het Frankrijk van de ontluikende 20e eeuw.

20230412 PuyDuFou1200800 2

Le Mime et l'Etoile in cijfers:
- 20 miljoen euro investering
- Een theater van 3800 m²
- 120 rollen
- 30 minuten show
- Een tribune met 2000 zitplaatsen

Info en foto's: Puy du Fou