Puy du Fou versnelt ontwikkelingsplannen

Het Franse themapark Puy du Fou rondt het seizoen 2019 succesvol af en versnelt zijn ontwikkelingen voor de toekomst binnen Frankrijk én daarbuiten. Ook het jaar 2020 zal weer in het teken staan van nieuwe creaties. Een bedrag van 52 miljoen euro wordt komend jaar geïnvesteerd in de ontwikkeling van het park. Nieuwe shows en concepten zullen het daglicht zien, om het publiek ook in het nieuwe seizoen weer in vervoering te brengen.

Puy du Fou is na Disneyland Paris ht best bezochte park in Frankrijk. Het Franse themapark staat nog altijd op nummer 9 van meest bezochte plekken in Frankrijk. Het park biedt indrukwekkende spektakels aan, die verschillende periodes uit de geschiedenis bestrijken. 
Het jaar 2019 zal worden herinnerd als het jaar van internationale expansie. Puy du Fou España ging zeer succesvol van start met 72.000 bezoekers, dankzij 3 extra shows van ‘El Sueño de Toledo’ en er werd een contract voor uitbreiding naar China getekend. Vanaf 2022 kunnen ook de Chinezen zich verwonderen over de kunsten en expertise van Puy du Fou tijdens een groot spektakel bij de Chinese muur.

20191119 PuyDuFou1200800 1

De creaties van 2020
In 2020 zet Puy du Fou zijn ambitieuze strategie voort met nieuwe creaties van eigen hand. Een bedrag van 52 miljoen euro wordt geïnvesteerd in de creatie van een nieuwe show, een nieuw hotel en een uniek congrescentrum.

HOTEL Le Grand Siècle
In het viersterrenhotel Le Grand Siècle nodigt Lodewijk XIV zijn hof, vrienden en bezoekers uit op het verdwenen kasteel Marly in Versailles. In de sferen van de Zonnekoning overnachten gasten in barokke, rijkelijk ingerichte viersterren-appartementen. Het hotel telt 96 familiekamers, een restaurant met 500 zitplaatsen ‘La Table des Ambassadeurs’ en drie hectare tuin. Le Grand Siècle brengt de hotelcapaciteit van Puy du Fou op 500 kamers en 2.500 bedden.
Er werd 20 miljoen euro geinvesteerd in de bouw van het hotel. Er zijn 500 zitplaatsen bij restaurant "La Table des Ambassadeurs".

Unieke congreslocatie Le Théâtre Molière
Naast hotel Le Grand Siècle zal een congrescentrum van 3.500 m2 het daglicht zien: ‘Le Théâtre Molière’. Rond een groot centraal auditorium met 500 zitplaatsen bevinden zich 11 modulaire vergaderzalen (40 m2-250 m2) voorzien van moderne apparatuur. Een unieke locatie voor klassieke vergaderingen, congressen, symposia, tentoonstellingen en productlanceringen onder toeziend oog van de Zonnekoning.

20191119 PuyDuFou1200800 2

Romantische nachten ‘Les Noces de Feu’
Komend jaar focust Puy du Fou zich op de romantiek en poëzie met zijn nieuwste creatie ‘Les Noces de Feu’. Deze nieuwe avondshow borduurt voort op het verhaal van ‘Orgues de Feu’, en beeld het tweede romantische hoofdstuk uit tussen de Muse en de Pianist. Een poëtische reis door de XIXe eeuw, met muziek van de zussen Camille en Julie Berthollet (Warner Classic artiesten), water en vuur, intimiteit en groteske, op een indrukwekkende set.
Les Noces de Feu in cijfers:
Investering van 15 miljoen
Een scène van 7.600 m230 onderwateracteurs en stuntmannen
30 minuten show
80 lichtgevende kostuum
7.000 zitplaatsen

Foto's en info: Puy du Fou