Nieuw seizoen in teken van de Oorlog

Het Franse themapark Puy du Fou dat bol staat van spektakels en shows, opent zijn deuren op 11 april voor een nieuw spectaculair seizoen.

20150328 PuyDuFou180Puy du Fou is niet meteen een bekend park voor de meeste Vlamingen en Nederlanders. Puy du Fou is gelegen in Frankrijk, in de Vendée. Het park bevindt zich in het hart van een eeuwenoud bos. Daar worden de bezoekers terug in de tijd gekatapulteerd.
Het is dus geen traditioneel pretpark met allerlei mechanische attracties, maar een themapark dat met historische thematiek en verschillende spektakels het publiek weet te bekoren. Het Franse park werd in 1978 opgericht. Het toch eerder atypische themapark mocht vorig seizoen 1 912 000 bezoekers begroeten en is daarmee het tweede drukst bezochte park in Frankrijk na Disneyland Paris.

Dit seizoen doet de 20e eeuw, als nieuwe belangrijke historische periode, zijn intrede bij Puy du Fou met “De Geliefden van Verdun” (Les Amoureux de Verdun). Deze volledig nieuwe voorstelling dompelt de toeschouwer onder in de aangrijpende periode van de Grote Oorlog.

Het avondspektakel “De Vuurorgels” bevat in 2015 allerlei nieuwe verrassingen. In een toverachtig universum voert de nacht de bezoekers mee in het verhaal van de liefde tussen twee fabelachtige wezens: een pianist die van kristal lijkt te zijn en een violiste als muse. Dit romantisch spektakel is een ode aan de poëzie van de nacht en wordt ondersteund door de muziek van Mozart, Delerue, Bach en Bizet.

Het park heeft daarnaast de vele vertrouwde spektakels, zoals de vurige gevechten van vikings die een dorpje binnenvallen, sierlijke vluchten van roofvogels in de Dans van de Spookvogels, spektakels met maskers, capes en degens en de musketiers van Richelieu,…

Overnachten is mogelijk in de regio, maar ook aan het park. Puy du Fou biedt immers vier verschillende overnachtingsmogelijkheden aan: De Gallo-Romeinse Villa, Het Camp du Drap d'Or, De Eilanden van Clovis en De Logis de Lescure.
Meer informatie over de hotels (incl de tarieven) op www.puydufou.com

20150328 PuyDuFou640

Een leuk weetje is dat Puy du Fou ook buiten de Franse landsgrenzen actief is. Via Puy du Fou International, dat in 2010 werd opgericht, verspreidt het park zijn knowhow over de wereld en geeft het advies over de creatie van parken en spektakels. Dat deed het onder andere voor de Raveleijn show van de Efteling!