Hotels Puy du Fou

Op zoek naar bijzondere belevenis?

Wanneer je op zoek bent naar een bijzondere en speciale belevenis met het ganse gezin, misschien in kader van een speciale gebeurtenis zoals een communiefeest, dan kunnen we alvast een bezoekje aan Puy du Fou aanraden.

20190219 PuyDuFou180Puy du Fou is een eerder atypisch pretpark. In dit themapark staat belevenis volledig centraal. Het tweede grootste themapark van Frankrijk, na Disneyland Paris, biedt immers een onvergetelijke beleving aan haar bezoekers. In het park zijn er maar liefst 63 dag- en avondspektakels, 4 historische dorpjes, 22 restaurants en 5 themahotels. Hoogtepunt is het avondspektakel Cinéscénie waar maar liefst 4.000 vrijwilligers aan meewerken. Puy du Fou werd opgericht in 1978

Met een aantal lange voorjaarsweekends en vakanties in het vooruitzicht gaan veel ouders op zoek naar leuke uitstapjes voor het hele gezin. In Europa zijn er uiteraard vele mogelijkheden, maar deze is toch een heel bijzondere omwille van de unieke ervaring die het park aanbiedt. 
Het derde beste park ter wereld volgens de TripAdvisor Travellers' Choice Awards biedt niet alleen een dagbeleving vol historie aan zijn bezoekers met Hollywood-waardige shows, maar ook bijzondere overnachtingsmogelijkheden in de thema hotels. Zo duurt de reis terug in de tijd nog langer. Vijf thema's komen in vijf verschillende hotels tot leven. Graag geven we een overzichtje van de verschillende overnachtingsmogelijkheden:

1. Een verblijf in het oude Rome

Bezoekers reizen 2 000 jaar terug in de tijd en belanden in in ‘Villa Gallo-Romaine’ in de sfeer van het oude Rome.
De architectuur is geïnspireerd op een Romeins forum met okerkleurige gevels, Korinthische zuilen en bas-reliëfs. De 100 comfortabele familiekamers zijn aangekleed met Romeinse werpspiesen en meubels. Villa Gallo-Romaine is omringd door 62 monumentale zuilen en bezit een mediterrane tuin vol olijfbomen, cipressen, rozemarijn en lavendel.

20190219 PuyDuFou Villa1200800   

2. Overnachten op het water

De ‘Îles de Clovis’ nemen de bezoeker mee naar de vroege middeleeuwen.
De 50 paalwoningen met rieten daken en vakwerk zijn ecologisch ontworpen om de authentieke sfeer van een dorp uit het eerste millennium op te roepen. De inrichting combineert authenticiteit met optimaal comfort: granieten wastafels, eiken bedden, houten meubilair. Meer dan 80 000 planten, een voor een geplant, sieren de ‘Îles de Clovis’ en in de 9 waterplassen leven een soort karpers die dol zijn op muggenlarven.

20190219 PuyDuFou IleDeClovis1200800   

3. Terug naar de renaissance

Camp du Drap d’Or’ nodigt zijn gasten uit om te genieten van een verblijf in de voetsporen van koningen Frans I van Frankrijk en Hendrik VIII van Engeland, in een van de 100 extravagante ‘logeries’, versierd met de wapenschilden van de koningen.
Hemelbedden, gedraaide kolommen van massief eikenhout, geborduurde wandtapijten, metalen wastafels en badkamers in gouden aardewerk zorgen voor een echt koninklijk verblijf met alle moderne comfort, in een prachtig decor.Alle decoratieve elementen van de ‘logeries’ van Camp du Drap d'Or, zoals de bakstenen, natuursteen of houten pilaren en balusters, zijn op maat gemaakt en gebaseerd op toenmalige schilderijen en gravures om het geheel zo authentiek mogelijk te maken.

20190219 PuyDuFou CampDuDrapDOr1200800   

4. Waan je in de Middeleeuwen

Het allernieuwste themahotel van Puy du Fou, ‘La Citadelle’ nodigt je uit voor een unieke ervaring.
De drie verdiepingen van geplaveide galerijen, de wirwar van gangen, de indrukwekkende toegangspoort en de moestuin met geneeskrachtige planten dompelen je meteen onder in het hartje van de middeleeuwen. De kamers zijn versierd met luxestoffen, sierlijke eikenhouten bedden, met de hand geschilderde muurschilderingen, met kalk bedekte muren, glas-in-loodramen en lantaarns, die een heldere, gezellige sfeer creëren, waar je heerlijk kunt uitrusten.La Citadelle biedt 74 ‘klassieke’ kamers met 5 bedden en 26 ‘comfort’-kamers met 3 bedden.
Er is roomservice beschikbaar voor het ontbijt.

20190219 PuyDuFou Citadelle1200800   

5. Herberg uit de 18e Eeuw

Logis de Lescure’ ligt dicht bij de directe toegang tot het Grand Parc en beschikt over 4 suites met een etage, van 43 tot 77 m², in een authentiek 18de-eeuws gebouw uit de Vendéestreek.
Elke suite biedt een andere ervaring dankzij de originele en zorgvuldig uitgekozen decoratie: de Salle des Miroirs voor gepassioneerde dromers, het Planetarium voor liefhebbers van astronomie, het Cabinet des Curiosités voor ontdekkingsreizigers en de Salon de Musique voor romantische muziekliefhebbers.

20190219 PuyDuFou LogisDeLescure planetarium1200800   

Meer info op: https://www.puydufou.com/nl

Met dank aan Puy du Fou voor de foto's en de info

   

Logo PuyDuFou
Bezoekadres

Puy du Fou
CS 70 025
85 590 Les Epesses
FRANKRIJK
Telefoon
+33 (0) 820 09 10 10

Classificatie

Themapark - Belevingspark - Resort

Inkomtarieven
 • volwassene: 41 Euro
 • kind (4-.. jaar): 30 Euro
 • Cinéscénie: 28 Euro
 • abonnement: 130 Euro
 • online voordeel: Website Puy du Fou
Parken in de buurt
 • Parc de la Vallee (52 km)
 • Natur'Zoo (56 km)
 • Zoo de La Boissière du Doré (61 km)
 • Bioparc Zoo de Doué (78 km)
 • Parc des Naudières (97 km)
 • Planete Sauvage (109 km)
 • Futuroscope (119 km)

Routeplanner