Puy du Fou ook actief in Engeland

Engels spektakel "made in France"

Het Franse Puy du Fou is internationaal geroemd om haar indrukwekkende shows. Nadat zij in Efteling reeds hun expertise hebben gedeeld voor Raveleijn, openden zij begin juli een avondspektakel met het kasteel van Auckland als achtergrond: Kynren.

20160707 PuyDuFou180Op zaterdag 2 juli ging Kynren in première, een spectaculair en grootse nocturne, geïnspireerd op de Franse Cinéscénie uit Puy du Fou. Dit avondspektakel werd bedacht en geregisseerd door een getalenteerd team van Puy du Fou. Het kasteel van Auckland dient als indrukwekkende achtergrond. Het is overigens de eerste keer in de geschiedenis dat het principe van de Cinéscénie zélf werd geëxporteerd. Puy du Fou zette al zijn kennis, expertise en vakmanschap in om deze show te doen slagen.

De stichting Eleven Archers, die werd opgericht door Jonathan Ruffer, contacteerde Puy du Fou International omdat het nieuw leven wou schenken aan het kasteel van Auckland en daarmee de regio wilde opwaarderen, zijn bewoners en de historiek van Groot-Brittannië.
Twee jaar werd er gewerkt aan de creatie van Kynren. Het afgelopen jaar werkte zelfs een Puy du Fou team van 25 peronen voltijds in Auckland, naast het team van Eleven Arches, om het project te lanceren.

Kynren komt van het woord "cynren", dat familie betekent in het oud Engels. Het spektakel zet 2000 jaar van Britse geschiedenis in scène en doorloopt de eeuwen, op dezelfde manier als de Cinéscénie van Puy du Fou dat doet voor de Franse geschiedenis.
Het verhaal start met de jonge Arthur Verity die aan het spelen is met zijn bal en per ongeluk de ruit van een oud huis breekt. Uit dat oude huis verschijnt een man die het verhaal verder zal vertellen. Hij vertelt het verhaal van de geschiedenis van zijn land aan de jonge Arthur die door de tijd zal reizen om de grote momenten van de geschiedenis van Groot-Brittannië tot leven te brengen : romeinse gladiatorgevechten, de invallen van de vikings, riddersteekspelen, industriële revolutie, de Tweede Wereldoorlog, enzoverder. Grandioze en ontroerende taferelen spelen zich gedurende 80 minuten af en worden daarbij ondersteund door een stortvloed van speciale effecten waar Puy du Fou om bekend staat.

20160707 PuyDuFou640

Er vinden de hele zomer lang in totaal 14 voorstellingen plaats. 800 vrijwillige acteurs en 50 ruiters, die Archers worden genoemd, brengen de spectaculaire show tot leven op een scène van 3 hectare en voor een publiek van telkens 8000 toeschouwers.
  

Logo PuyDuFou
Bezoekadres

Puy du Fou
CS 70 025
85 590 Les Epesses
FRANKRIJK
Telefoon
+33 (0) 820 09 10 10

Classificatie

Themapark - Belevingspark - Resort

Inkomtarieven
 • volwassene: 41 Euro
 • kind (4-.. jaar): 30 Euro
 • Cinéscénie: 28 Euro
 • abonnement: 130 Euro
 • online voordeel: Website Puy du Fou
Parken in de buurt
 • Parc de la Vallee (52 km)
 • Natur'Zoo (56 km)
 • Zoo de La Boissière du Doré (61 km)
 • Bioparc Zoo de Doué (78 km)
 • Parc des Naudières (97 km)
 • Planete Sauvage (109 km)
 • Futuroscope (119 km)

Routeplanner