Puy du Fou wint Applause Award

Prestigieuze IAAPA Award voor atypisch themapark

Het Franse themapark Puy du Fou mocht tijdens de IAAPA Attractions Expo ’s werelds hoogste onderscheiding voor parken en shows in ontvangst nemen. Na de ‘Thea Classic Award’ voor beste park in 2012 in Los Angeles neemt Puy du Fou de befaamde Applause Award mee naar huis vanuit Orlando (Florida, USA). 

20141120-PuyDuFou180Deze Applause Award is een internationale erkenning en beloning voor de originaliteit van Puy du Fou, dat op enkele jaren tijd uitgroeide tot de referentie in de wereld van de themaparken qua spektakels. Deze prijs werd uitgereikt op de openingsceremonie van de IAAPA Attractions Expo die met 5.000 genodigden ’s werelds grootste beurs voor attractieparkenis. Ze wordt om de twee jaar uitgereikt bij de opening van de IAAPA Attractions Expo, een beurs die wordt georganiseerd door het International Association of Amusement Parks and Attractions (IAAPA), de internationale vereniging van amusements- en attractieparken die wereldwijd 4.500 leden telt.

Na een lang selectieproces en een bezoek van een internationale jury, bestaande uit professionals uit de spektakel- en vrijetijdssector, wist Puy du Fou opnieuw te overtuigen met zijn knowhow, de kwaliteit van zijn spektakels en innovatie die al zijn originele creaties voedt. Puy du Fou is een eerder atypisch themapark, waarbij spektakels en shows de attracties zijn van dit park. Het vrijetijdspark maakt gebruik van een historische thematiek om de shows te kaderen: vurige gevechten van vikings die een dorpje binnenvallen, sierlijke vluchten van roofvogels in de Dans van de Spookvogels, spektakels met maskers, capes en degens en de musketiers van Richelieu,… Dieren zijn er overal in Puy du Fou en brengen jong en oud in vervoering. Het intrigerende park is gelegen in de Vendée in Frankrijk, op een uurtje rijden van de stranden aan de Atlantische Oceaan, en beleefde in 2014 een historisch seizoen met een nieuw bezoekersrecord van 1,9 miljoen bezoekers. Hiermee bevestigt Puy du Fou zijn status van tweede grootste park van Frankrijk na Disneyland Paris, voor het tweede jaar op rij. Het park staat intussen bekend als een verplichte passage van gezinnen die hun vakantie aan zee gaan doorbrengen. Puy du Fou groeide uit tot een bestemming met overnachting in de eigen hotels of de hotels in de omgeving

Het is de eerste keer na 20 jaar dat een Europees park deze Amerikaanse prijs in de wacht sleept. Daarmee bewijst Puy du Fou dat het een aparte plaats inneemt in de wereld van de spektakels en de parken. De creatie staat centraal in de strategie van Puy du Fou. Door de combinatie van authenticiteit en diepgang bezorgen de spektakels van het Franse park miljoenen bezoekers kippenvel.

20141120-PuyDuFou640

In 2014 investeerde Puy du Fou meer dan 23 miljoen euro in de creatie van nieuwe spektakels in het Grand Parc en de Cinéscénie. Dankzij deze gedurfde investeringsstrategie slaagt Puy du Fou erin bezoekers aan zich te binden met een herbezoekpercentage van 65% en trekt het nieuwe bezoekers aan die steeds van verder komen om de “Puy du Fou”-ervaring te beleven.

Enkele impressies over de nieuwigheden van Puy du Fou is te vinden op Youtube

   

Logo PuyDuFou
Bezoekadres

Puy du Fou
CS 70 025
85 590 Les Epesses
FRANKRIJK
Telefoon
+33 (0) 820 09 10 10

Classificatie

Themapark - Belevingspark - Resort

Inkomtarieven
 • volwassene: 41 Euro
 • kind (4-.. jaar): 30 Euro
 • Cinéscénie: 28 Euro
 • abonnement: 130 Euro
 • online voordeel: Website Puy du Fou
Parken in de buurt
 • Parc de la Vallee (52 km)
 • Natur'Zoo (56 km)
 • Zoo de La Boissière du Doré (61 km)
 • Bioparc Zoo de Doué (78 km)
 • Parc des Naudières (97 km)
 • Planete Sauvage (109 km)
 • Futuroscope (119 km)

Routeplanner