ParcAsterix

Parkworld.be waardering

  • Zeer compleet pretpark
  • Zeer goede en originele achtbanen en waterbanen
  • Horeca is een zwak punt (zowel prijs als kwaliteit)
  • Park is bijzonder populair en bijgevolg druk
  • Hoge inkomprijs

De grote achtbanen van het park zijn immens populair en kunnen wel eens lange wachtrijen opleveren.
Met Tonnerre de Zeus heeft het park een wereldtopper in huis. Hij wordt door pretparkfanaten steevast op nummer 1 gezet in hun jaarlijkse polls als beste houten achtbaan. De statistieken zijn misschien niet zo spectaculair, de ritervaring daarentegen eens te meer. Een fantastische first drop, gecombineerd met een lange rit vol airtime, snelle bochten, verrassende wendingen, met het typisch ruwe karakter van een houten baan, zonder al te oncomfortabel te zijn. Ook houdt de baan constant snelheid aan, en moet het zelfs nog diep in de remmen bij aankomst in het station. Het moet wel gezegd dat de achtbaan af en toe wat ruw aanvoelt.

Een tweede topper, misschien iets minder populair, is Goudurix. Deze baan had ooit de meeste inversies op een achtbaan, maar werd later geklopt door bvb. Dragon Kahn. De zeven inversies op Goudurix zijn bovendien eerder unieke elementen voor een Vekoma-baan: je duikt eerst in een zogenaamd butterfly-element, waarbij je reeds twee inversies maakt, om vervolgens een Batwing in te duiken, wat ook een dubbele inversie is. Vervolgens gaat de baan doorheen een klassieke looping en een bocht verder wachten twee kurkentrekkers op je alvorens een finale helix in te duiken. De baan wordt door de ene verguisd, door de andere geapprecieerd. Feit is dat de baan enorm mooi oogt.

Uiteraard staan er meestal ook lange wachtrijen aan de andere achtbanen, vooral Vol d'Icare en Trace du Hourra, toch wel twee unieke banen, die we zeker en vast aanraden om eens gedaan te hebben.

Het park heeft ook enkele waterattracties die best wel de moeite te noemen zijn.
Nabij de inkom heb je de rots van Asterix, en daar vind je Le Grand Splash, een leuk wateravontuur, waarbij je in een grote boot op een rustig kabbelend tempo toch een leuke splash tegemoet vaart. Menhir Express neemt je mee op een wildwateravontuur, met een leuk, verrassend middengedeelte en een spetterende apotheose. Oxygénarium is dan weer een uniek avontuur met driftende rubberbootjes die oncontroleerbaar rondtollen. Romus et Rapidos tenslotte is de rapid River waar enkele jaren geleden jammerlijk een Belgisch kind de dood vond. De attractie, toen bekend als la Descente du Styx, werd later gesloten en opent nu in 2008 met extra veiligheden.

Het park telt verder vele leuke en verrassende attracties, waarbij Transdémonium en le Défi de Caesar absolute must-do attracties zijn. Andere aanraders zijn de shows, waaronder de befaamde Main basse sur la Joconde.

 

{vsig}pretparken/fr_parcasterix/gallery{/vsig}