Le Festival Toutatis in Parc Astérix

Nieuwe zone met spectaculaire achtbaan

In 2023 opent het Franse themapark Parc Astérix een nieuwe themazone: Le Festival Toutatis met als absolute blikvanger de nieuwe achtbaan Toutatis. 

Het Franse themapark Parc Astérix, ten noorden van Parijs, had in 2022 een succesvol seizoen achter de rug met maar liefst 2,6 miljoen bezoekers in het park. Dit jaar wil het park nog beter doen en daarvoor wil het park wel stevig uitpakken dit seizoen. Op 8 april 2023 wordt een nieuwe themazone geopend, van maar liefst 3 hectare grootte. Het kreeg de naam Le Festival Toutatis, een verwijzing naar het Gallische feest, midden in het Bos van Carnutes, waar de Gallische stammen hun God Toutatis komen vieren.

20230108 ParcAx Toutatis1200800 1

De nieuwe zone wordt gedomineerd door een nieuwe achtbaan van Intamin: Toutatis. Met een hoogte van 51 meter en een snelheid van 110 km/u wordt Toutatis meteen ook de hoogste en snelste achtbaan in Frankrijk. De achtbaan heeft een lengte van 1075 meter maar door meerdere lancering, voor- en achterwaarts, wordt er in totaal 1361 meter afgelegd. In totaal zullen er drie treinen kunnen ingezet worden, wat moet leiden tot een theoretische capaciteit van 1260 bezoekers per uur. De achtbaan kent verschillende adembenemende elementen, zoals 3 inversies, 4 LSM lanceer-boosts, een outside top hat en een vertikale rollback. Met 23 airtime momenten zal deze achtbaan het wereldrecord van meeste airtime voor stalen achtbanen in handen hebben. In totaal zullen er drie treinen kunnen worden ingezet (20 passagiers per trein).

Benjamin Ribolet is verantwoordelijk voor de muziek in deze achtbaan en KAERU Theme Park Design verzorgt dan weer de thematisering. Zij hadden reeds puik werk geleverd bij Oziris. In België hebben ze in Walibi mooi werk geleverd, namelijk de zone rond Tikiwaka evenals het gebied bij Kondaa.

20230108 ParcAx Toutatis1200800 2

Le Festival Toutatis bestaat uit meer dan een achtbaan. Het is een familie-vriendelijke themazone met een nieuwe attractie "Chez Gyrofolix". Dit is een Nebulaz gezinsattractie, van Zamperla Rides, een attractie die ook in zusterpark Bellewaerde te vinden zal zijn. Deze molen oogt best spectaculair, omdat de armen met de gondels haast in elkaar lijken te haken.
Het gebied krijgt meteen ook de grootste kinderspeelplaats die ooit in Parc Astérix werd gebouwd: "Sanglier d'Or".
Bezoekers zullen in deze zone ook kunnen eten in het restaurant "Au dolmen gourmand".

20230322 ParcAx Totatis1200800 2

Parc Astérix biedt 50 unieke gethematiseerde attracties en sepctaculaire shows aan. 
Omwille van het enorme aanbod, is 1 dagje Parc Astérix vaak te kort, maar dankzij 3 unieke hotels kunnen de bezoekers hun ervaring nog een dagje langer rekken.

Info en foto's: Parc Astérix
  

logo300 parcasterix

 

Bezoekadres

Parc Astérix
BP8,
60128 Plailly
FRANKRIJK

Telefoon
+33 344 62 31 31

  

Parken in de buurt
  • Mer de Sable (7 km)
  • Disneyland Resort Paris (33 km)
  • Jardin d' Acclimatation (36 km)
  • Parc Saint-Paul (54 km)

 

Routeplanner