Parc Astérix bestaat 30 jaar

Nieuw hotel, evenementen, nieuwe personages en nieuwe 4D-film

Parc Astérix, het Park van de Onbedwingbare Galliers, viert dit jaar zijn 30ste verjaardag, met een nieuwe 4D-film, nieuwe personages en verschillende evenementen doorheen het jaar. Het nieuwe seizoen 2019 in Parc Astérix belooft vol verrassingen te zitten...

Om het 30-jarig jubileum op gepaste wijze te vieren, introduceert Parc Astérix de nieuwe attractie Attention Menhir, een 4D-animatiefilm. Het is een gezinsattractie waarbij de bezoekers in de filmwereld duiken. Voor de eerste keer in de geschiedenis van Parc Astérix, wordt er een 4D-animatiefilm vertoond in een allernieuwst theater met 300 zitplaatsen: Les Studios Idéfix.
Na de bezichtiging van kamp Babaorum nemen de bezoekers plaats op dynamische stoelen. Het verhaal bevat verrassende wendingen die de toeschouwers zelf zullen kunnen ervaren: erupties, water, wind, allerlei geuren...

20190306 ParcAX1200650 1

Alle personages uit het stripverhaal van Asterix en Obelix komen dit jaar samen in Parc Astérix om de bezoekers te verrassen en mee te vieren bij het 30-jarig bestaan van het park. Astérix, Obélix, Panoramix, Heroïx, Walhalla maar ook Bellefleur, alle dorpsbewoners zullen in het Park aanwezig zijn om aan de feest deel te nemen! 
Maar daar blijft het niet bij...
De bezoekers kunnen ook kennismaken met de nieuwe iconische personages uit de avonturen van Astérix: Numérobis, de Vikingen, de Grieken en een Romeinse patrouille zijn op verschillende locaties het Park te vinden.
Bovendien is er nieuwe goochelshow is het Théâtre de Panoramix.

20190306 ParcAX1200650 2

Van 20 tot 22 april kunnen de bezoekers Pasen vieren. De jongste jagers in spé kunnen op zoek gaan naar gekleurde eieren die te vinden zijn in het Village Gaulois. De kleine lekkerbekken krijgen een rieten mandje en de bedoeling is zoveel mogelijk eieren vinden voordat de klok luidt.
In ruil voor hun buit ontvangt Elk kind een zakje met echte Leonidas chocolade-eieren.  

20190306 ParcAX1200650 3

Ontdek bovendien het nieuwe hotel: La Cité Suspendue. Dit ligt aan de rand van het Park en beschikt tegenwoordig over 150 kamers verdeeld over 3 gehuchten: Het dorp van de Pottenbakkers, het dorp van de Artiesten en het dorp van de Druïden.
Van kamers tot restaurant, de gehele inrichting is erop gericht om de bezoekers in een authentieke en verbazingwekkende sfeer een geweldige ervaring te laten beleven. La Cité Suspendue is volledig van hout gemaakt wat zowel binnen als buiten een gezellige sfeer creëert. De dorpen zijn met elkaar verbonden door middel van loopbruggen op palen.
Verder zijn de 150 kamers van hotel Les Trois Hiboux Totaal  gerenoveerd.

20190306 ParcAX1200650 4

Parc Astérix is gelegen ten noorden van Parijs. Het park biedt voor elk wat wils: 47 attracties en voorstellingen zijn verspreid over 6 themagebieden (Gallië, het Romeinse Rijk, de Griekse Oudheid, de Vikingen, Egypte en Reis door de Tijd).

Foto's en info: Parc Astérix
  

logo300 parcasterix

 

Bezoekadres

Parc Astérix
BP8,
60128 Plailly
FRANKRIJK

Telefoon
+33 344 62 31 31

  

Parken in de buurt
  • Mer de Sable (7 km)
  • Disneyland Resort Paris (33 km)
  • Jardin d' Acclimatation (36 km)
  • Parc Saint-Paul (54 km)

 

Routeplanner