Seizoen begint met Paaseierenraap

De Gallische poorten van het Franse pretpark Parc Astérix openen op zaterdag 31 maart. Tijdens het Paasweekend kunnen de jongste bezoekers tot 12 jaar op zoek gaan naar paaseieren in le Village des Irréductibles.

20180320 ParcAx180Met een mandje in de aanslag start de Paaseierenzoektocht voor de kleine Galliërs tot 12 jaar oud. Het park werkt voor deze gelegenheid samen met chocoladefabrikant Leonidas. Op 31 maart en 1 en 2 april 2018 kunnen de kids tussen 12u00 en 18u00 op zoek gaan naar kleurrijke eitjes in le Village des Irréductibles. De klok luidt het einde van de speurtocht in!
De kleine Galliërs kunnen vervolgens hun buit inruilen voor een zakje échte chocolade-eieren van Leonidas. Een leuke belevenis voor het hele gezin!
In het kader van deze samenwerking brengt Leonidas een collectie Asterix-producten uit. Het eerste product is een doos in de vorm van een boek, gevuld met chocolaatjes waarop de hoofdpersonages van de Asterix-verhalen staan afgebeeld. Het boek is verkrijgbaar in alle verkooppunten van Leonidas en in de Asterix-winkel van het park.

2018 brengt nieuwe shows naar Parc Astérix. Zo is er een speciale magic show: Crypto - Illusions et Mentalisme. Dit nieuw gezinsspektakel neemt jong en oud mee naar de vierde dimensie. De show bevat uiteraard veel magie, met een vleugje humor. Crypto vindt plaats in het Théâtre de Panoramix dat plaats biedt aan 550 bezoekers! De show is reeds bij de openingsdag van het park te bewonderen.

Het park ten noorden van Parijs brengt ook een nieuwe dierenshow: Du Rififi dans la Basse-cour. Vanaf juni 2018 kunnen bezoekers genieten van dit gezinsspektakel, dat zal buiten plaatsvinden in een vernieuwde arena met 200 plaatsen. Het verhaal gaat over een Romeinse soldaat die per ongeluk naar het Gallische dorp gekatapulteerd wordt en onder de boom van Kakofonix, de bard van het dorp, terechtkomt.
De dieren van de boerderij (varkens, kippen, eenden, konijnen, duiven,...) proberen hem weg te jagen.

Dé niet te missen show van Parc Astérix is Gaulois-Romains: le Match. In een moderne arena met 940 plaatsen zijn de bezoekers getuige van de wedstrijd van het jaar tussen de Galliërs en de Romeinen.
Drie fysieke proeven zullen over het lot van de Galliërs beslissen. Ze hebben maar één doel: de eeuwige vrijheid!

20180320 ParcAx VIEW1200900

Behalve het vernieuwdee showaanbod is er enorm veel te beleven in Parc Astérix. Het park biedt enorm veel attracties aan in een gethematiseerde wereld die geinspireerd is op de wereld van Asterix en Obelix. Vorig jaar nog opende het park de unieke familieachtbaan Pegase Express, waarbij de bezoekers een sensationele reis maken doorheen het oude Griekenland. Het parcours van bijna 1 km telt naast verschillende afdalingen ook een reeks schuine bochten en is toegankelijk voor kinderen vanaf 1 m. In drie minuten tijd vliegt de trein boven de attractie Romus et Rapidus, stuift hij door een tunnel en door een enorme affiche en komt hij aan in de tempel van Medusa, waarna hij achterwaarts teruggekatapulteerd wordt. Een derde van het parcours wordt achterwaarts afgelegd. 
Wie uit is op sensatie beleeft in Parc Astérix de strafste avonturen aan boord van de OzIris, een attractie in faraostijl, Tonnerre de Zeus, de onstuimige houten achtbaan of de Goudurix, een grote achtbaan met zeven loopings. De kleine Galliërs gaan op ontdekkingstocht in la Forêt d’Idéfix, waarna het hele gezin aan boord kan gaan van de Pégase Express! Daarnaast zijn er nog talrijke andere belvingen voor het ganse gezin...