Nieuw seizoen voor de deur in Parc Astérix

Disk'O Coaster voor 2016

2016 brengt een nieuwe attractie naar Parc Astérix: Discobélix. Volgend seizoen komt er Sacrés Crocos, ook een attractie van de Italiaanse fabrikant Zamperla.

20160303 ParcAsterix180De twee familie-thrill rides zullen naar goede gewoonte op een leuke manier gethematiseerd worden. Discobélix lijkt alvast de Grote Golf van de troon te stoten als mooist ingewerkte Disk'O Coaster. Het blijft altijd een beetje moeilijk om deze attractie als een flat ride of als een coaster te catalogeren, het hangt een beetje tussen beiden in. Feit is dat dit type van Italiaanse makelij (Zamperla), in 2006 nog als beste nieuwe attractie uitgeroepen door IAAPA, zijn opmars aan het maken is. Discobélix zal in het Grieks gedeelte van het park verschijnen, tussen La Rivière d'Élis en Tonnerre de Zeus.

Deze compleet nieuwe attractie nodigt de bezoeker uit de oude stad Olympia te ontdekken...
Discobélix is een kans voor groot en klein met Obelix het discuswerpen te ontdekken en in de wereld van het stripverhaal Asterix en de Olympische Spelen te duiken. De succesvolle deelname van Asterix, Obelix en hun vrienden uit het Gallische dorpje aan deze antieke spelen was onvergetelijk.
En zelfs al mocht Obelix niet meedoen aan de wedstrijden omdat de toverdrank een permanent effect op hem heeft (hij is in de ketel gevallen toen hij klein was...), kon hij het toch niet nalaten stiekem te oefenen om zo een paar records te breken.
Zo heeft hij eenvoudigweg een discus van een gigantisch grote bronzen discuswerper afgebroken en die discus met zoveel kracht weggeworpen dat de schijf oneindig in beweging is.
Bezoekers kunnen nu plaatsnemen in deze draaiende schijf voor een onvergetelijke, sensationele ervaring.

20160303 ParcAsterix640

Het bedenken van een nieuwe attractie
"Dit is een permanent element in het leven van een pretpark: nieuwe producten ontwikkelen en andere producten aanpassen aan het verwachtingspatroon van de bezoekers", licht projectmanager en artistiek deskundige Thierry Bourgeois toe. "We vragen onze bezoekers regelmatig om hun mening en daarnaast zorgen wij ervoor dat ze zich constant in de wereld van het Uderzo Goscinny-stripboek wanen. Als de attractie eenmaal gekozen is, moet er een plek voor gevonden worden in de wereld van Asterix en Obelix. En dan komt onze decorontwerper, Julien Bertévas, in actie."
Na het bedenken en ontwerpen van OzIris, de B&M Inverted rollercoaster die in 2012 werd ingehuldigd, werd de decorontwerper gevraagd om zijn kennis los te laten op de uitvoer van de nieuwe attractie. "De directie van het park heeft me de kans gegeven van begin tot einde deel te nemen aan dit avontuur: vanaf de eerste tekeningen tot aan de artistieke en technische begeleiding van de bouw maar ik was ook betrokken bij het opstellen van de intentieverklaring en het bestek voor de ondernemingen.", aldus Julien Bertévas. 

Obelix en de Olympische Spelen was een idee dat voor Julien Bertévas en het team van Parc Astérix voor de hand lag.
De ontwerper bedacht decors die het oude Griekenland perfect nabootsten. De wachtende bezoekers lopen door een indrukwekkende Griekse tempel en de waanzinnige discus scheert elke keer langs de zuilen van dit gebouw. De discus is in permanente beweging, stuitert op een vijver en gaat in een zwenkende beweging steil terug omhoog waar het aan de top een vlam ontsteekt.
Dit alles onder de geamuseerde blik van een enorme 6 meter hoge Obelix, een perfecte imitatie van een antieke discuswerper, herzien en gecorrigeerd door Albert Uderzo.

Voor komend seizoen wacht reeds een andere attractie, Sacrés Crocos. Deze is ook van de hand van Zamperla, namelijk een Suspended Windshear, een grote topspin. Ook deze nieuwe attractie zal in een passend kleedje gestoken worden, namelijk een Egyptisch kleedje. Het zal de zone rond Oziris alvast een pak interessanter maken.

20150709 ParcAsterix640

   

logo300 parcasterix

 

Bezoekadres

Parc Astérix
BP8,
60128 Plailly
FRANKRIJK

Telefoon
+33 344 62 31 31

  

Parken in de buurt
  • Mer de Sable (7 km)
  • Disneyland Resort Paris (33 km)
  • Jardin d' Acclimatation (36 km)
  • Parc Saint-Paul (54 km)

 

Routeplanner