Spectaculaire achtbaan voor Parc Astérix

2011-10-ParcAsterix-Inverted

Het Franse themapark Parc Astérix, ten noorden van Parijs, pakt komend seizoen uit met een spectaculair ogende achtbaan in het teken van Astérix en Cléopatra. Een naam werd nog niet gekozen.

 

Introductie van Cleopatra

Het populaire Franse pretpark had nood aan een nieuwe topattractie, die bovendien een hoge capaciteit zou hebben om de vele bezoekers van het park op te vangen. De constructiewerken van de achtbaan zelf zijn ondertussen voltooid, nu kan men volop werken aan de zone zelf, die een Egyptisch tintje meekrijgt.
Uit een enquête bleek immers dat de verhalen van Asterix in Egypte bij Cleopatra bijzonder populair zijn. Daarom werd er gekozen om een grootse achtbaan in te planten in een Egyptische oase. Kostenplaatje bedraagt maar liefst 20 miljoen Euro, waardoor de verwachtingen zeer hoog zijn. Via een gepubliceerde concept art mogen we ook een monumentale obelisk verwachten. In het gebied zullen er winkeltjes komen, en men zal wellicht ook animatie voorzien.

Voor de achtbaan heeft men gekozen voor een ontwerp van B&M, Bolliger and Mabillard, het Zwitserse achtbanenbedrijf die in het pretparkenwereldje worden aanzien als de ultieme bouwers… De achtbaan situeert zich achter Oxygénarium en Périférix. Het betreft een Inverted Coaster, een hangende achtbaan dus, met maar liefst 5 spannende inversie-elementen: een Dive Loop die volgt na een spannende First drop (zonder de typische B&M pre-drop), een Loopingelement, een Immelmann, een Corkscrew en uiteindelijk ook nog een verrassende Zero-G Roll. De baan heeft verschillende tunnels op het traject, vergelijkbaar met Black Mamba in Phantasialand. Een ritje duurt 2,5 minuut. Deze rollercoaster zou 1250 mensen per uur kunnen vervoeren. Het is alvast aftellen naar het voorjaar 2012: de nieuwe achtbaan zou bij opening van het park op 7 april ook klaar moeten zijn om meteen mee te draaien.
 

logo300 parcasterix

 

Bezoekadres

Parc Astérix
BP8,
60128 Plailly
FRANKRIJK

Telefoon
+33 344 62 31 31

  

Parken in de buurt
  • Mer de Sable (7 km)
  • Disneyland Resort Paris (33 km)
  • Jardin d' Acclimatation (36 km)
  • Parc Saint-Paul (54 km)

 

Routeplanner