Parc Astérix

Parc Astérix is gelegen nabij Parijs, ten noorden van de luchthaven Charles De Gaulle. Het themapark wordt beschouwd als één van de Franse topparken.

Parc Astérix brengt in feite het verhaal en de avonturen van Asterix en Obelix, de bekende striphelden. Je wordt als het ware teruggebracht in de tijd van de Galliërs. De attracties en shows zijn dan ook een leuke hulde aan die tijd.

Het attractie-aanbod van Parc Astérix behoort tot de betere in Europa. Het park heeft enkele unieke, maar zeer uitmuntende achtbanen en waterattracties. Zo is er Tonerre de Zeus, de houten achtbaan, Trace du Hourra, een bobslee achtbaan, de hangende achtbaan Oziris en de zeven-looper Goudurix. In 2023 kunnen de bezoekers ook nog Toutatis ontdekken, een spectaculaire lanceerachtbaan, die in een nieuwe themazone komt te liggen... 
Het park is gericht op jong en oud, met spectaculaire attracties, maar ook hele leuke gezinsattracties. Ook biedt het park enkele leuke shows.
Omwille van de nabijheid van de metropool Parijs, is het vaak bijzonder druk in het park. Een dag is dan vaak te kort om alles te ontdekken. Parc Astérix biedt dan ook verschillende overnachtingsmogelijkheden aan.

  

logo300 parcasterix

 

Bezoekadres

Parc Astérix
BP8,
60128 Plailly
FRANKRIJK

Telefoon
+33 344 62 31 31

  

Parken in de buurt
  • Mer de Sable (7 km)
  • Disneyland Resort Paris (33 km)
  • Jardin d' Acclimatation (36 km)
  • Parc Saint-Paul (54 km)

 

Routeplanner