Nieuwe 4D-attractie Futuroscope

Étincelle : la Malédiction de l’Opale Noire

In het Franse themapark Futuroscope werden vandaag de eerste bezoekers verwelkomd tijdens de Franse wintervakantie. Zij konden meteen de nieuwe 4D-attractie “Étincelle : la Malédiction de l’Opale Noire” ontdekken.

Rodolphe Bouin, voorzitter van de raad van bestuur, en de teams van Futuroscope verwelkomden op zaterdag 4 februari de eerste bezoekers van het park en luiden daarmee het begin van de wintervakantie in.
"Futuroscope is een van de enige twee Franse pretparken die vanaf februari opengaan en biedt zo een alternatief voor sneeuwvakanties", benadrukt Rodolphe Bouin.

20230204 Futuroscope1200800 1

Vorig jaar beleefde Futuroscope een bijzonder goed jaar: het aantal bezoekers steeg met 40.000 in 2022 (tot 1.920 miljoen bezoekers gedurende het seizoen en een recordomzet van 120 miljoen euro). Dit succes werd versterkt door het succes van de attractie "Chasseurs de Tornades", die bekroond werd met een internationale jury-prijs.

De bezoekers tijdens deze winterperiode konden reeds kennis maken met de nieuwe 4D-attractie "Etincelle, the Curse of the Black Opal".
In deze film speelt een Franse superheldin de hoofdrol. Bezoekers volgen Alice, de gids van het superhelden-museum, op een razendsnel avontuur vol wendingen en humor.

De gasten betreden in eerste instantie de galerij van 18 Franse superhelden, ze volgen een baan omzoomd met bogen waar boven hun hoofden een licht- en muziekshow wordt uitgevoerd. Stap voor stap lopen ze langs een fresco van muur illustraties dat in feite een code voorstelt voor de cartoon-verhalen. Vervolgens begeven de gasten zich naar het Parijse museum, in feite een theaterzaal waar men door gebruik van videomapping een introductie maakt naar het echte avontuur.

Staande op een platform, dat trilt met de actie van de 3D-film, beleven bezoekers een meeslepende ervaring verrijkt met sensorische effecten en lasers, met uitzonderlijk ruimtelijk geluid (54 distributie-punten!).
Deze productie werd volledig door Futuroscope ontwikkeld en geproduceerd, met een wereldwijde unieke innovatie: stromingen die in reliëf worden gecreëerd door een dubbele laser om zo te zorgen voor een totale onderdompeling in het verhaal!

20230204 Futuroscope1200800 2

Er werd maar liefst 2,8 miljoen Euro geïnvesteerd. De capaciteit bedraagt 1000 personen per uur. In totaal kunnen we maximaal 280 bezoekers plaatsnemen. In totaal duurt de ganse beleving zo’n 20 minuten.

Info en foto's: Futuroscope
   

logo300 parcasterix

 

Bezoekadres

Futuroscope
CS 52000
86133 Jaunay-Clan Cedex
FRANKRIJK

Telefoon
+33 5 49 49 11 12

  

Parken in de buurt
  • L'Île aux Géants (5km)
  • Parc de Blossac (12km)
  • Zoo des Bois de Saint-Pierre (24km)
  • Les Géants du Ciel (29km)
  • Vallée des Singes (56km)
  • Parc de la Vallée (65km)

 

Routeplanner