Het Franse Futuroscope is een eerder atypisch themapark, uniek omwille van de verschillende paviljoenen met een heel kenmerkende, haast futuristische architectuur. Verwacht hier niet meteen de doorsnee waterbanen en achtbanen, maar wel indrukwekkende attracties die in paviljoenen zijn ingebouwd en die de bezoeker weet te begeesteren met innovatieve multimedia technieken en imposante cinematografie. 

Pas in 2020 opende het park haar eerste (en voorlopig enige) achtbaan: Objectif Mars. Vorig jaar verraste het park met een met awards bekroonde attractie "Chasseurs de Tornado". 
Het park biedt 40 diverse attracties aan, voor iedereen is er wel een eigen favoriet. Futuroscope heeft overigens als enige Franse pretpark een Space Loop Rollercoaster Restaurant...
Als afsluiter van een leuke dag is er het spektakel La Clé des Songes. Absolute aanrader om te overnachten is Hôtel Station Cosmos Futuroscope.

Futuroscope bevindt zich op tien kilometer ten noorden van de stad Poitiers. Het werd gesticht door René Monory en opende in 1987. Het park is uitgegroeid tot één van de drukst bezochte parken in Frankrijk. Sinds 2000 kunnen bezoekers het park per TGV bereiken.

Futuroscope1200800

Foto: Futuroscope