Futuroscope

Parc du Futuroscope

Classificatie

  • Themapark

Inkom-tarieven

  • volwassene: 35 Euro
    kind (5-16 j): 26 Euro
  • abonnement: 73 Euro

Futuroscope is een Frans themapark dat niet meteen een klassiek attractiepark te noemen is. Het park is eerder uniek met verschillende paviljoenen met een heel kenmerkende, haast futuristische architectuur. Binnen in die paviljoenen wordt de bezoeker verrast door prachtige cinematografie en boeiende multimedia. Hoogstaande technologie wordt vaak gebruikt om de bezoeker optimaal te kunnen genieten van de diverse voorstellingen. Technieken die gebruikt worden zijn bijvoorbeeld 3D, IMAX, dynamic cinema en 360°-cinema.

Naast de filmvoorstellingen zijn er ook attracties in het park en worden er voorstellingen gegeven. Ook worden er voorstellingen gegeven en zijn er attracties. De gebouwen in het park worden gekenmerkt door een moderne en futuristisch aandoende architectuur. Het park heeft een constante drang naar vernieuwing en zorgt voor geregelde updates van de paviljoenen met bvb. nieuwe films. Het park probeert bovendien kwaliteit en creativiteit te combineren op een leuke en leerzame manier. Er zijn zo’n 25 attracties te ontdekken in het park. Door de duur van sommige voorstellingen zijn twee dagen Futuroscope geen overbodige luxe.

Futuroscope bevindt zich op tien kilometer ten noorden van de stad Poitiers. Het werd gesticht door René Monory en opende in 1987. Het park is uitgegroeid tot één van de drukst bezochte parken in Frankrijk. Sinds 2000 kunnen bezoekers het park per TGV bereiken.