Parkeren in Disneyland is duur

Geen Disney-pakket kost ook geld!

De vele reclames en promoties om meerdere dagen de Disney Dream te ervaren, moet blijkbaar renderen bij het grootste pretpark van Europa. Informatie op de officiële website is bijzonder moeilijk terug te vinden... 

2013-01-DLP-parking180De tarieven om het park een dagje of twee dagen (zonder Disney-hotel) zijn al lange tijd ver boven de 50 Euro geschoten. Een dagje magie mag immers geld kosten. Maar die informatie terugvinden op het internet bij Disney, is bijzonder moeilijk. Vele stappen en verschillende opties moeten doorlopen worden vooraleer men nog maar de prijs te weten komt. Dan moet er nog geboekt worden...

Voor het vinden van het parking tarief is het nog moeilijker. Wij slaagden er niet in om het via de officiële website te vinden. 
Gelukkig wezen fansites ons op het feit dat het parkeertarief van 15 Euro nu zou verhoogd zijn tot een buitensporige 20 Euro, het dubbele van de prijs voor een parkeerticket bij Efteling, wat wij zelfs al te veel vinden! Toch bleek dit slechts een gerucht te zijn dat niet klopte... Maar 15 Euro is toch ook best veel geld.
Wordt hierbij je auto extra bewaakt? Krijg je extra schaduw op zonnige dagen? Worden de ruiten gereinigd bij extreme sneeuwval? Helaas niet.

Via Disneylandparis.com => Alle andere gasten kunnen tegen een vergoeding een hele dag hun auto parkeren op het parkeerterrein van de Disney Parken. Het parkeerterrein is onbewaakt en Disneyland Resort Paris kan niet aansprakelijk gesteld worden in geval van diefstal. 
Men wordt dan doorverwezen naar deze nietszeggende bladzijde:
http://nl.aanbiedingen.disneylandparis.be/prijsbijlage/index.xhtml
Om te eindigen bij de brochures, waar alle info over het resort staat, behalve wat de bezoeker nodig heeft indien hij niet een Disney-hotel wil boeken.
https://nl.my-disneyland.disneylandparis.be/brochure.html

Het lijkt erop dat Disney de bezoeker wil ontraden om geen Disney-hotel te boeken. Het is een publiek geheim dat het park niet de winsten maakt die het hoort te maken. Door vele promo's te maken hoopt men uiteraard de mensen te lokken, maar tegelijk wil men de mensen ontraden om een goedkopere Campanile te boeken en toch te genieten van het pretpark. Het geeft een bitterzuur randje aan de magie...

Hoe graag wij pro-pretparken zijn, en alle mogelijke acties graag willen ondersteunen, vinden we deze gang van zaken toch geen gezonde evolutie. Zeker niet in tijden van crisis waar het voor de gewone bezoeker al een kostelijke zaak is om een dagje magie te beleven.
   

Hoe zit het in België?

We bekeken even snel de vier grote Belgische pretparken, en zochten op hun website op in hoeveel kliks we de ticketprijzen konden vinden (we starten vanuit de landing page, bij Plopsa zodra we op Plopsaland De Panne zaten, bij Walibi Belgium tellen we vanaf de landing page), en hoeveel het parkeer tarief bedraagt.

Aantal kliks Prijs parking
Bellewaerde Park 1 6 Euro
Bobbejaanland   1 * 6 Euro
Plopsaland De Panne 1 8 Euro
Walibi Belgium 3 7 Euro

* Op de bewuste blz was de webshop en dus de info niet beschikbaar