Verkorte Studio Tram Tour Behind the Magic wordt Cars geïnspireerd

Het Walt Disney Studios Park is volop aan het uitbreiden, met onder meer enkele nieuwe (en vernieuwde) themazones. Om dit mogelijk te maken moest de attractie Studio Tram Tour Behind the Magic enorm ingekort worden. Na de sluiting vorig jaar is het de intentie om later dit jaar de attractie te heropenen als Cars: Route 66 Road Trip.

Door de COVID-19 situatie is het echter niet helemaal duidelijk of Cars: Route 66 Road Trip zal openen in 2020.

20200622 WDS Route66Cars1200800

Vorig jaar werd bekend gemaakt dat Studio Tram Tour Behind the Magic veel korter zal worden. Er werd gekozen om zich te laten inspireren door de magie van de animatiefilm Cars en de legendarische Route 66 om de attractie te hervormen als een road trip waar bezoekers karakters uit de populaire tekenfilm zullen tegenkomen, zoals Lighting McQueen (Bliksem McQueen) of Mater (Takel).

De oorspronkelijke lengte van Studio Tram Tour lijkt wel gehalveerd door deze ingreep. Het gedeelte van Catastrophe Canyon blijft behouden en zal in een Cars sausje worden overgoten... Het station wordt ook verplaatst: volgens het plan van het Walt Disney Studios Park is er een nieuw pad aangelegd dat zich bevindt tussen RC Racer en de doorgang tussen Toy Storyland en het gezellige Ratatouilleplein...

20200622 WDS Route66Cars1200867 logo

Met Cars Quatre Roues Rallye heeft het Walt Disney Studios Park reeds een attractie die gethematiseerd werd met Cars als inspiratiebron.