Disney’s Hotel New York - The Art of Marvel

Pas geopend in de zomer

Vanaf zomer 2020 kunnen gasten verblijven in het Disney’s Hotel New York - The Art of Marvel, een hotel dat een eerbetoon is aan de Marvel Superhelden. Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel is bovendien het allereerste Disney Hotel met Marvel Superhelden in de hoofdrol. Sinds november 2019 kan men reeds een kamer boeken.

Vanaf 15 juni kunnen de eerste bezoekers het vernieuwde hotel betreden. De Art Deco stijl, de typische stijl van New York, werd behouden, maar verrijkt met verschillende Marvel kunstwerken. Het hotel heeft overigens een van de grootste collecties Marvel kunstwerken ter wereld met meer dan 300 items, waaronder exclusieve en nooit eerder vertoonde stukken. Disneyland Paris werkt samen met meer dan 50 artiesten van Marvel Comics en Marvel Studios om de rijkdom van het Marvel universum te laten zien, zoals stripboekomslagen, posters, illustraties uit films, storyboards, originele schetsen en meer. Daardoor heeft het hotel de stijl van een kunstgalerie in New York, en is het tegelijkertijd een eerbetoon aan de stad die de geboorteplaats was van de Marvel Superhelden en hun bedenkers.

20191213 MarvelHotel1200800 2

Het ganse hotel werd onderworpen aan een renovatie. Zo werden alle kamers vernieuwd en weerspiegelen ze de verfijnde stedelijke stijl van Tony Stark’s smaak... Alle kamers (inclusief 471 Superior Rooms) tonen verschillende Marvel kunstwerken. Daarnaast hebben de 65 Empire State Club kamers extra faciliteiten. Disney’s Hotel New York - The Art of Marvel heeft ook 25 ruime suites, die een eerbetoon brengen aan iconische helden als de Avengers en Spider-Man. Verwijzingen vinden gasten terug in het ontwerp van de meubels in bepaalde suites en de muren tonen spectaculaire werken van Marvel artiesten waarvan sommige speciaal voor de suites zijn gemaakt.

Gasten die in Club kamers en Suites verblijven, genieten van exclusieve faciliteiten en diensten zoals een eigen receptie en toegang tot de Empire State Lounge. Dit is een elegante privélounge om te ontspannen en te ontbijten.

Om een 100% New York-ervaring te bieden heeft het hotel ook de restaurants en bars onder handen genomen en compleet vernieuwd.
Zo is er Manhattan Restaurant, een elegant, verfijnd restaurant met tafelbediening en een prachtige op Asgard geïnspireerde kroonluchter. Het menu biedt authentieke smaken die doen denken aan een Italiaanse trattoria, waar verse lokale producten worden gebruikt.
Downtown Restaurant biedt dan weer een ware culinaire reis door het kosmopolitische New York, met een buffet dat een mix van Amerikaanse specialiteiten heeft en gerechten die verwijzen naar Chinatown en Little Italy. Het restaurant biedt ook een selectie van op Marvel geïnspireerde specialiteiten en de muren zijn bedekt met 90 potloodportretten van superhelden, waarvan sommigen nog nooit eerder zijn vertoond.
Skyline Bar is dan weer een typische martini-bar in New Yorkse stijl met adembenemend uitzicht over de skyline van New York plus enkele door superhelden geïnspireerde verrassingen. In de Skyline Bar kunnen gasten genieten van cocktails en een selectie heerlijke wijnen.
Meer trendy is Lounge Bar, een Manhattan-bar in loftstijl met verse en biologische producten zoals biodynamische wijnen, ambachtelijk flessenbier, koffie en andere biologische dranken op cacao-basis. De beste plek om familie of vrienden te ontmoeten na een avontuurlijke dag in de Disney Parken.

In Super Hero Station kunnen gasten hun favoriete Marvel-helden ontmoeten. Elke ochtend worden speciale en spectaculaire fotomomenten georganiseerd. De gasten kunnen dichter dan ooit bij de actie komen met The Collector’s collectie geïnspireerd op de Guardians of the Galaxy, Thor’s Mjölnir opheffen en nog veel meer…

20191213 MarvelHotel1200800 1

Het hotel biedt ook vele andere faciliteiten, zoals Metro zwembad, een watercomplex met binnen- en buitenzwembad, kinderbad, jacuzzi, sauna en hammam. Er is ook de Metro Health Club: dit is een fitnesscentrum dat is uitgerust met verschillende sportapparaten –en accessoires. Gasten van het hotel kunnen ook deelnemen aan verschillende buitensportactiviteiten. Marvel Design Studio is een universum speciaal voor kinderen waar ze kunnen leren hun favoriete Marvel Superhelden te tekenen in een omgeving geïnspireerd door de studio’s waar de strips worden gemaakt. Uiteraard kan men ook souvenirs van alle Marvel helden en avonturen kopen in het hotel, namelijk in New York Boutique.
Gasten die verblijven in Disney’s Hotel New York - The Art of Marvel krijgen uiteraard alle voordelen van de Disney Hotels: gratis pendeldienst, Extra Magic Time met exclusieve toegang tot delen van de Disney Parken voordat de andere bezoekers naar binnen gaan.

Foto's en info: Disneyland Paris