Marvel themagebied in Walt Disney Studios Park

Iron Man en Spiderman komen naar Parijs

In het Walt Disney Studios Park zijn er vele vernieuwingen en nieuwigheden gepland. Heel belangrijk wordt het aangekondigde Marvel-themagebied waar de bezoekers vanaf 2021 vele bekende superhelden kunnen tegenkomen op nieuwe en spannende manieren, van Doctor Strange tot Spider-Man. 

Als onderdeel van een meerjarig uitbreidingsplan van 2 miljard euro, met onder meer een enorme uitbreiding van het park met een meer, een Star Wars themagebied en een Frozen themagebied, is de creatie van de Marvel Zone de eerste stap in de transformatie van het Walt Disney Studios Park. Een bestaand deel van het park zal volledig worden getransformeerd, waardoor de Marvel Superhelden permanent aanwezig zijn in Disneyland Paris.
Met legendarische verhalen, meer actie en avontuur door innovatieve technologie, en zowel binnen als buiten shows en entertainment, zal deze unieke ervaring het Walt Disney Studios Park tot een must-do voor gasten van alle leeftijden maken.

20191213 MarvelAvengers1200800 1

In het Marvel Themagebied zullen er bij de opening twee attracties in dienst worden genomen. De bestaamde achtbaan Rock’n ‘Roller Coaster wordt getransformeerd tot de 'Iron Man Adventure'. De track zelf blijft behouden, maar het ganse decor krijgt een make-over. Wel volledig nieuw wordt 'Spider-Man: Slingshot'. Deze komt op de plek waar vroeger de bezoekers konden genieten van de Armageddon attractie. In 'Spider-Man: Slingshot' valt er gelukkig wel meer te beleven. Het wordt een interactieve darkride, waarbij men moet schieten naar schermen toe, vanuit een wagentje dat doorheen verschillende scenes gaat. 

20191213 MarvelAvengers1200800 2

Er komt in dit themagebied ook een speciale meet & greet locatie, namelijk 'Mission Control': hier kunnen jong en oud kennis maken met Marvel-helden, zoals Iron Man, Captain Marvel, Black Panther en Captain America.Ook zal het F&B aanbod aangepast worden, met buffetrestaurant 'AntMan Laboratory', Café des Cascadeurs en de nieuwe 'Cafetaria Avengers' met een fast food menu. Er komen ook nieuwe winkelpunten waar verschillende Marvel-merchandising te koop zal zijn. 

20191213 MarvelAvengers1200800 3

Om de Marvel-gekte nog wat groter te maken opent in juni 2020 Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel. Het bestaande Hotel New York wordt helemaal omgevormd tot een Marvel-wereld. Dit wordt overigens het eerste Disney Hotel ter wereld dat de wereld van Marvel zal tonen.