Worldwide Engineering Brigade komt naar Disneyland

Hypermoderne technologie komt naar Disneyland Resort en Disneyland Paris

De Global Marvel Portfolio afdeling van Walt Disney Imagineering is volop bezig met de introductie van een nieuwe, innovatieve attractie, bestemd voor  Disney California Adventure Park in Disneyland Resort en Walt Disney Studios Park in Disneyland Paris.

20190322 WDS spiderman210320The Avengers zijn bezig met het opzetten van nieuwe hoofdkantoren en trainingsfaciliteiten over de hele wereld om alle potentiële rekruten te inspireren. Als onderdeel van dit wereldwijde initiatief heeft Tony Stark de Worldwide Engineering Brigade (WEB) opgericht, een organisatie die werkt aan ontwikkelingen in superkrachttechnologieën, zoals verbeteringen aan het Spider-Man pak als debuutproject. Door de slimste jonge uitvinders ter wereld samen te brengen, creëert WEB nieuwe interfaces die iedereen de kans bieden om zich bij de Machtigen van de Aarde te voegen.

Scot Drake, Creative Executive Marvel Global Portfolio, geeft meer informatie over dit spannende nieuwe project.
"De Global Marvel Portfolio afdeling van Walt Disney Imagineering werkt nauw samen met Studios en Entertainment om spannende ervaringen en attracties te creëren waar je je kunt aansluiten bij de superhelden in Disneyland Resort en Disneyland Paris.
Een van de leukste aspecten van mijn werk is het samenwerken met een diverse groep getalenteerde Imagineers, die zich allemaal inzetten om dit ongelooflijke universum tot leven te brengen, op een manier die authentiek is voor dit iconische merk. Het ontwikkelen van nieuwe en innovatieve technologieën, het vertellen van nieuwe verhalen en het creëren van ervaringen die onze gasten in staat stellen om naast deze buitengewone personages een actieve rol te spelen, is onze kernmissie."

20190322 WDS spiderman1200800

Drake onthult dat men volop bezig is om een meeslepende, interactieve ervaring naar Disney California Adventure Park in Disneyland Resort en Walt Disney Studios Park in Disneyland Paris te brengen.
In beide parken komt dan een nieuwe spannende attractie waar gasten van alle leeftijden zich bij de helden in actie kunnen voegen. Marvel en Disney gebruiken hiervoor een verhaal over een nieuwe organisatie, de Worldwide Engineering Brigade. Hoewel WEB is gebaseerd op klassieke personages zoals Peter Parker, is het een organisatie waar de bezoekers allemaal deel van kunnen uitmaken: een organisatie die de gasten uitnodigt om met deze iconische helden te leven als nooit tevoren.

Drake vervolgt: "Naast de introductie van WEB, kunnen we niet wachten om een gloednieuwe, hypermoderne interface te introduceren als onderdeel van deze leuke, interactieve attractie. Door een mix van nooit eerder vertoonde technologie en praktische effecten, zullen gasten zelf ervaren hoe het is om de capaciteiten van een superheld te hebben.
Dit avontuur zal naadloos aansluiten op het verhaal van de nieuwe landen die we creëren in zowel Disney California Adventure Park als Walt Disney Studios Park, waar bij elke keer weer verrassingen zullen zijn!
Ik ben persoonlijk het meest benieuwd om te zien hoe Spider-Man door deze landen slingert in een nieuw pak dat je nu kunt zien in Walt Disney Studios Park, en binnenkort ook in het Disney California Adventure Park en op andere locaties in de toekomst. We waren zeer verheugd om samen met Ryan Meinerding, hoofd van Visual Development bij Marvel Studios, dit prachtige nieuwe ontwerp voor het pak te maken."

20190322 WDS spiderman1200800 2

En het gevoel is wederzijds. Ryan geeft aan: “Het was het hoogtepunt van mijn carrière om alle kostuums van Spider-Man te ontwerpen voor de meest recente films. Het tot leven brengen van Tony Starks mooie ontwerp was een waar genot, maar werken met het Walt Disney Imagineering-team om een look voor Spidey te ontwikkelen die de innovatie van een team jonge genieën weerspiegelt, brengt hem echt naar een nieuw niveau. En wetende dat parkgasten dicht bij dat pak kunnen komen en echt alle details in zich opnemen die de verbazingwekkende Imagineers erin hebben gestopt, betekent dit dat we echt een nieuwe versie van het personage tot leven hebben gebracht.”